Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τρίτο ημίχρονο

Σεπτέμβριος του 1894 και το ημερολόγιο έδειχνε 1η του μήνα… ημέρα που είχε οριστεί η πρεμιέρα του Αγγλικού πρωταθλήματος.Η Σάντερλαντ υποδέχεται τη Ντέρμπι Κάουντι και ο διαιτητής της αναμέτρησης Τόμας Κίρκαμ αργεί να φτάσει στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο βοηθός του, Τζον Κόνκερορ.

Ο αγώνας ξεκινάει και στο ημίχρονο είναι 3-0 υπέρ της γηπεδούχου.Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, μέχρι που εμφανίζεται ο αργοπορημένος διαιτητής στο γήπεδο και παίρνει την απίστευτη απόφαση να ρωτήσει την ομάδα της Ντέρμπι, αν δέχεται να αρχίσει ο αγώνας από την αρχή και με το σκορ στο 0-0.

Οι φιλοξενούμενοι δέχονται και το τέλος του αγώνα τους βρίσκει ηττημένους με 8-0 και με κατεβασμένα κεφάλια.Ουσιαστικά σε 135 λεπτά το συνολικό σκορ ήταν 11-0, αν βάλουμε και το ημίχρονο που παίξανε με τον εφεδρικό διαιτητή.

Για την ιστορία, εκείνη την περίοδο (1894-1895) η Σάντερλαντ στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας και αυτό το παιχνίδι γράφτηκε στα βιβλία του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου ως το ματς με τα 3 ημίχρονα!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ