Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στα ημιτελικά η Chelsea!

Στα ημιτελικά του Champions League προκρίθηκε χθες (13.04.2021) το βράδυ η Chelsea.

Οι μπλε του Λονδίνου, με μία εμφάνιση που αγγίζει τα όρια της λαϊκής ρήσης «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ήταν προσηλωμένοι στην πρόκριση, εκμεταλλεύτηκαν το σκορ του πρώτου αγώνα (νίκη εκτός έδρας με 0-2) και βάσει συνολικού αποτελέσματος (2-1) πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού για την Τσέλσι συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2014, με τους φιλάθλους της, βλέποντας την ομάδα τους να έχει μόλις μία ήττα στο φετινό Champions League, την χωρίς δυσάρεστες συνέπειες ήττα του χθεσινού ματς με την Porto, να ονειρεύονται επανάληψη του έπους του 2012.

Η ομάδα του Thomas Tuchel κατέβηκε με το αγαπημένο της 5-3-2 , ή 3-5-2 όταν επιτίθεται, με έναν χαρακτηριστικό κυνισμό στην άμυνα και τον πάντα επικίνδυνο Pulisic να ηγείται των αντεπιθέσεων. Μάλιστα, ο Αμερικανός επιθετικός ήταν τόσο εξαιρετικός χθες που κέρδισε έντεκα (11) φάουλ στον αγώνα, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ σε ευρωπαϊκό ματς για το σύνολο της περασμένης πενταετίας.

Από την άλλη πλευρά, η Πόρτο του γνωστού μας από την θητεία του στα ελληνικά γήπεδα Sérgio  Conceição, έδειξε αξιέπαινο ζήλο στην προσπάθεια της να επιχειρήσει μια πρόκριση-υπέρβαση στην ήδη πετυχημένη ευρωπαϊκά χρονιά που κάνει , όμως βρήκε μπροστά της μια καλά διαβασμένη αντίπαλο.

Η Chelsea θα προσθέσει 12 εκατ. ευρώ στα ταμεία της από την πρόκριση. Τα χρήματα αυτά θα προστεθούν στα 79,8 εκατ. ευρώ που έχει αποκομίσει από την έως τώρα πορεία της στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Λονδίνου θα μάθει μετά το πέρας του σημερινού (14.04.2021)  ματς μεταξύ Liverpool και Real Madrid (νίκη με 3-1 για την Real στο πρώτο ματς) τον αντίπαλο της για την φάση των “4” του Champions League.

Οι αγώνες της ημιτελικής φάσης έχουν οριστεί για αμφότερα τα ζευγάρια που θα προκύψουν στις 27.04.2021 και 04.05.2021

ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Από μικρός έχει μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρο. Η θεματική των άρθρων του περιλαμβάνει κυρίως το αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ