Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Αρδίζογλου: Γρήγορος εξτρέμ, με καλή τεχνική κατάρτιση

Σήμερα πρωταγωνιστής του αφιερώματος είναι ο Χρήστος Αρδίζογλου, ένας γρήγορος και πολύ καλός μεσοεπιθετικός.

Γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1953 στην Ιερουσαλήμ και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα ξεκίνησε στον Απόλλων Αθηνών, δείχνοντας ότι θα μπορεί να παίξει στο υψηλό επίπεδο ως έφηβος. Μπήκε στα βαθιά την σεζόν 1971, καθώς άρχισε να αγωνίζεται με το ανδρικό τμήμα της ομάδας και κατέπληξε πολλές ομάδες με την αγωνιστική του εικόνα. Συνολικά στον Απόλλωνα, έμεινε μέχρι το 1974 έχοντας 79 συμμετοχές και 18 γκολ.

Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς, έκανε το μεγάλο βήμα και αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Με τους Κιτρινόμαυρους, έζησε τις καλύτερες ημέρες της καριέρας του, με αποκορύφωμα την μεγάλη πορεία στο Κύπελλο Ουέφα την σεζόν 1976-77, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών εκείνης της πορείας, όμως και γενικά εκείνα τα χρόνια, ήταν από τα δυνατά χαρτιά για τους προπονητές του. Συνολικά στην ΑΕΚ έμεινε 11 χρόνια, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα και συνολικό αριθμό 300 συμμετοχές και 64 γκολ.

Φεύγοντας από την ΑΕΚ, επέστρεψε στον Απόλλων Αθηνών για την σεζόν 1985-86, γράφοντας άλλες 6 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν, αγωνίστηκε με την φανέλα του Ατρομήτου, με 27 συμμετοχές και 2 γκολ, η οποία ήταν και η τελευταία της καριέρας του.

Με την Εθνική ομάδα, αγωνίστηκε από το 1975-84 με 43 συμμετοχές και 2 τέρματα. Έδωσε το παρόν και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 1980, στην πρώτη επίσημη διοργάνωση που βρέθηκε η Εθνική. Αναμφίβολα η προσφορά του Χρήστου ήταν μεγάλη, καθώς αποτελούσε μεγάλο μπελά για τις αντίπαλες άμυνες. Είχε καλή τεχνική κατάρτιση, ήταν γρήγορος, πολύ καλός στην δημιουργία φάσεων και γενικά μία πολύ επικίνδυνη μονάδα επιθετικά.

Επίσης, ήταν και αμυντικά καλός, καθώς πίεζε αρκετά μπροστά με αποτέλεσμα να χαλάει την ανάπτυξη των αντιπάλων ομάδων και πολλές φορές μάλιστα να δημιουργήσει και φάσεις για την ομάδα του. Ένας πολύ ικανός μεσοεπιθετικός, μπροστά για την εποχή του και καλός χαρακτήρας επίσης. Η προφορά του μεγάλη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως στην ΑΕΚ, την οποία αγάπησε αλλά και αγαπήθηκε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ