Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

GP Emilia Romagna – Qualifying: Pole Position για Hamilton

Ο Lewis Hamilton κατέκτησε την 99η Pole Position της καριέρας του στο δεύτερο Grand Prix της σεζόν στην πίστα της Imola. Εξαιρετική απόδοση και από τις δύο Red Bull με τον Sergio Perez να χάνει την Pole Position για 0,036δ και ο Max Verstappen να είναι μόλις 0,052δ πίσω. Πολύ κακή εμφάνιση από τον Valterri Bottas που τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Από το Q1 αποκλειστήκαν οι Haas και Alfa Romeo με κινητήρα Ferrari και ο Yuki Tsunoda της Alpha Tauri μετά από σύγκρουση που είχε στις μπαριέρες βγήκε και κόκκινη σημαία για λίγα λεπτά, μέχρι ο γερανός να απομακρύνει το μονοθέσιο απ’ το σημείο. Στα αξιοσημείωτα του Q1 είναι η πρόκριση των δύο Williams μετά από το 2020 και την πίστα της Ουγγαρίας

 

Στο Q2 είχαμε τον πρώτο αποκλεισμό μονοθεσίου Ferrrari για το 2021. O Carlos Sainz αποκλείστηκε για 0,061δ όπου την δέκατη θέση κράτησε ο Lance Stroll. Επίσης, αποκλείστηκαν οι δύο Williams που τερμάτισαν στην θέση 12 και 14, ενώ είχαμε και τον αποκλεισμό δυο παγκόσμιων πρωταθλητών, του Sebastian Vettel (13η θέση) και του Fernando Alonso (15η θέση).

 

Στο Q3 ο Lewis Hamilton πήρε στο όριο την Pole Position απ’ τους Sergio Perez και Max Verstappen, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Charles Leclerc πραγματοποιώντας ακόμη μια καλή εμφάνιση για την Ferrari. Στην πέμπτη θέση κατέληξε ο εξαιρετικός για άλλη μια μέρα Pierre Gasly. Στην έκτη και έβδομη θέση οι δυο McLaren με τους Daniel Ricciardo και Lando Norris, ο Βρετανός είχε κάνει τον δεύτερο ταχύτερο γύρο αλλά ακυρώθηκε γιατί πάτησε εκτός ορίων πίστας στην προσπάθεια του. Ο Valterri Bottas, ο οποίος σε όλα τα Free Practice ήταν πρώτος, τελικά θα εκκινήσει από την όγδοη θέση. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Esteban Ocon και Lance Stroll.

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ