Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μάικ Γαλάκος: Φαντεζί ποδοσφαιριστής, με μεγάλο ταλέντο

Στο σημερινό αφιέρωμα, πρωταγωνιστής είναι ο Μάικ Γαλάκος, ο οποίος αγωνίστηκε στους δύο αιώνιους του Ελληνικού ποδοσφαίρου με μεγάλη επιτυχία.

Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου του 1951 στην Καλογρέζα και σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με την οικογένεια του στην Γερμανία. Εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, συγκεκριμένα στην Μπότροπ, ομάδα που ήταν στην τέταρτη κατηγορία της Γερμανίας εκείνη την εποχή. Την σεζόν 1972-73, αγωνίστηκε στην Φορτούνα Ντίσελντορφ. Το καλοκαίρι του 1973, επέτρεψε στην Ελλάδα και φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού.

Με τους Ερυθρόλευκους, έζησε μεγάλες στιγμές στην καριέρα του και σαν πρωταγωνιστής. Συνολικά, είχε 230 συμμετοχές και 80 γκολ το διάστημα 1973-81, ενώ από τίτλους, είχε 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και ένα σούπερ καπ.

Το καλοκαίρι του 1981, φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού, έπειτα από πολυήμερες διαπραγματεύσεις με την διοίκηση των Πράσινων. Συνολικά αγωνίστηκε μέχρι το 1985, καταγράφοντας συνολικά 100 συμμέτοχες σε όλες τις διοργανώσεις και 25 γκολ. Ενώ κατέκτησε 2 κύπελλα και ένα πρωτάθλημα με το Τριφύλλι. Το καλοκαίρι του 1985, έβαλε τέλος στην καριέρα του που αναμφίβολα ήταν πολύ πλούσια και ήταν ένας παίκτης ο οποίος ήταν πάντοτε επικίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.

Με την Εθνική Ελλάδος, κατέγραψε 30 συμμέτοχες και 5 γκολ από το 1976-1982. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής ιδιαίτερος, λόγω της καλής τεχνικής του, της ταχύτητας της αντίληψης και ήταν σπεσιαλίστας στην κίνηση ένας με έναν.

Μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στην Γερμανία, απέκτησε μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική νοοτροπία σε σύγκριση με πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές εκείνη την εποχή και ενδεχομένως αυτό να ήταν το σημείο κλειδί που τον απογείωσε. Σίγουρα είναι μέσα στους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν την δεκαετία του 70, ενώ έχει αγαπηθεί από όλους τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Μία πολύ σπάνια περίπτωση παίκτη που αναμφίβολα όσοι τον είδαν να αγωνίζεται έχουν να λένε ότι ήταν ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής και σίγουρα οποιαδήποτε εποχή και εάν αγωνιζόταν θα μπορούσε να σταθεί εύκολα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ