Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη στο μονόστυλο μου κάθε Σαββατοκύριακο και ευελπιστώ να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά . Μετά το 5/7 στις προβλέψεις , την περασμένη βδομάδα φθάσαμε μια ανάσα από το απόλυτο στις επιλογές . Ωστόσο , το over στην Τρίπολη που δυστυχώς δεν ήρθε μας στέρησε το θρίαμβο στις προτάσεις μου. Με τον ίδιο ζήλο συνεχίζουμε και αυτό το διήμερο με αναμετρήσεις που κυριολεκτικά θα σπάσουν καρδιές.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ : Άντεξε για ένα ημίχρονο ο Παναθηναικός στο Καραισκάκη , όμως λίγο τα λάθη του Διούδη στα γκολ των ερυθρόλευκων , όπως και το ταμπούρωμα στην άμυνα , μοιραία έφεραν την ήττα. Στο -2 από την 4η ΑΕΚ , θα ψάξει το τρίποντο η ομάδα του Μπόλονι για να επανέλθει στις επιτυχίες. Τιμωρημένος ο Πούγγουρας(στοπερ). Πάντα εκτός οι Κουρμπέλης (χαφ) και Αγιούμπ(χαφ).

Κακή εμφάνιση στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ και διαιτητικά φάλτσα έφεραν το τελικό 1-3 στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ωστόσο, ο Άρης ψάχνει το αντίδοτο στις πληγές του για να επανορθώσει άμεσα. Στο +5 από την 5η θέση , έχει την ευκαιρία με διπλό στη Λεωφόρο να κλειδώσει την παρουσία του στη τελική τετράδα του πρωταθλήματος. Αμφίβολος δίνεται ο Γκάμα(εξτρέμ), εκτός πιθανότατα ο Μάνος (φορ) και ο Μπρούνο (εξτρέμ).

Εκτίμηση: Ο Παναθηναικός στη Λεωφόρο, αναμφίβολα, είναι πιο αποτελεσματικός. Ο Άρης διδάχθηκε από τα λάθη του στο προηγούμενο παιχνίδι και λογικά θα παίξει με αντεπιθέσεις. Στα 2-3 τέρματα στο 1,95 το παιχνίδι.

 

AEK – AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τεράστιο διπλό πέτυχε η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη επι του Άρη παίζοντας μεστό ποδόσφαιρο και αφήνοντας στον αντίπαλο τη φλύαρη κατοχή της μπάλας. Φυσικά , έπαιξαν ρόλο και οι διαιτητικές αποφάσεις του διαιτητή που καταλόγισε δυο ανύπαρκτα πέναλτι. Στο +2 από τον Παναθηναικό , οφείλει να κεφαλαιοποιήσει το διπλό της περασμένης αγωνιστικής με μια διαδοχική νίκη επι του σκληροτράχηλου Αστέρα. Εκτός οι Ντατσένκο(δ.μπακ) , Μπακάκης(δ.μπακ), Λάτσι(στοπερ), Σιμόες(χαφ), Χνίντ(στόπερ).

Μαχητικοί παραμένουν οι Αρκάδες, παρότι το -7 από τη 4η ΑΕΚ , ουσιαστικά του θέτει εκτός στόχων. Το πάλεψε κόντρα στον ΠΑΟΚ και στο τέλος απέσπασε τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ισοπαλία στα play off. Xωρίς απουσίες θα παραταχθεί η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς στο ΟΑΚΑ.

Εκτίμηση: Η ΑΕΚ αποτελεί γρίφο φέτος. Μια συνέρχεται , μια πέφτει σε λήθαργο . Εντελώς κυκλοθυμική ομάδα. Ο Αστέρας απ’ την άλλη το παλεύει , αλλά δεν προλαβαίνει την Ευρώπη. Το 1,50 απορρίπτεται ασυζητητί στον άσσο. Μόνη σκέψη το over στο 2,00.

 

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αναποτελεσματικός για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να φύγει με το διπλό απ’ την Αρκαδία. Στο +2 από τον 5ο Παναθηναικό , δε νιώθει ασφαλής σε καμία περίπτωση και πρέπει να δείξει σοβαρότητα ως το τέλος για να μείνει έστω στη τετράδα. Μοναδική απώλεια για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο εξτρέμ Καγκάβα.

Σφράγισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα την περασμένη βδομάδα ο Ολυμπιακός ,ύστερα από τη νίκη με 3-1 επι του αιωνίου αντιπάλου. Στόχος πλέον το νταμπλ για τους Πειραιώτες ,ώστε να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η χρονιά. Χωρίς προβλήματα για τυς ερυθρόλευκους.

Εκτίμηση: O ΠΑΟΚ καίγεται για τη νίκη , αλλά λογαριάζει δίχως τον Ολυμπιακό. Με δεδομένα τα λάθη στην άμυνα , το γκολ γκολ και οβερ στο 2,60 έχει τύχη.

 

ΟΦΗ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Αργά και βασανιστικά τσίμπησε το πόντο στη Ριζούπολη , αλλά χρειάζεται νίκες για να γλυτώσει το μοιραίο. Στο +3 από τον ουραγό πια Παναιτωλικό και στο +1 από την ΑΕΛ , ορίζει τη τύχη του. Εκτός οι Νέιρα(χαφ) , Καστάνιος(φορ), Ναμπί(χαφ).

Οι τουρίστες του Ατρομήτου συνεχίζουν την περιοδεία τους ανά την Ελλάδα και ας μη έχει τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα. Η ήττα από την ΑΕΛ με 0-1 , ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των οργανωμένων οπαδών της ομάδας που την έπεσαν στους παίκτες και ζήτησαν να ματώνουν τη φανέλα στους αγώνες που υπολείπονται. Εκτός αποστολής οι Μανδάς(κιπερ), Ν’ Σικουλού (εξτρέμ) και Χαρίσης(χαφ), Κιβρακίδης(δ.μπακ).

 

Εκτίμηση: Ο ΟΦΗ πρέπει να αποδείξει ότι θέλει να σωθεί και να μην κάνει κορδελάκια. Ο Ατρόμητος είναι τουρίστας, αλλά δε ξέρω κατά πόσο θα χτυπήσει το παιχνίδι μετά τα τελευταία δεδομένα. Φοβάμαι τον άσσο και θα δώσω τα 2-3 γκολ στο 1,90.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Ίσως να έγραψε τον επικήδειο του στο Βόλο , ύστερα από την ήττα με 3-1 και την κακή εμφάνιση κόντρα στους Θεσσαλούς . Παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για παραμονή οι Αγρινιώτες που με 21 βαθμούς βρίσκονται ουραγοί στο μίνι πρωτάθλημα. Εκτός οι Λιάβας(στόπερ) , Τσιγγαράς(χαφ), Τζανακάκης(δ.μπακ).

Με τον ΟΦΗ στη Ριζούπολη αν ήταν πιο τυχερός ο Απόλλων , θα μπορόυσε να κλέψει το τρίποντο και να σωθεί και μαθηματικά. Μια νίκη ψάχνει η ελαφρά ταξιαρχία για να κλειδώσει τη σωτηρία. Στο +9 από τον Παναιτωλικό και το +7 από την προτελευταία Λάρισα θέλει να ησυχάσει τελείως από σενάρια παραμονής.

Εκτίμηση: Ο Παναιτωλικός παίζει τα ρέστα του για τη σωτηρία, ο Απόλλων με τον αφελή Χάβο ίσως αποτελέσει εύκολη λεία . Άσσος στο 1,80.

 

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Μόνο ως αδιάφορη ομάδα δεν αγωνίζεται φέτος ο Βόλος που βάζει τα γυαλιά σε όλους με τη μαχητικότητα του στο γήπεδο. Υπέταξε και τον Παναιτωλικό με 3-1 και βγάζει γούστα με τις εμφανίσεις του. Χωρίς απουσίες θα αγωνιστεί.

Έχει ρίξει λευκή πετσέτα προπολλού ο ΠΑΣ και αυτό το απέδειξε μετά την εντός έδρας ήττα από την ενδιαφερόμενη Λαμία. Το βάρος πέφτει στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό , όπου οι Ηπειρώτες θέλουν να γράψουν ιστορία με την παρουσία τους σε ένα τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Νοκ – άουτ ο Πίρσμαν και ο Σιόντης.

 

Εκτίμηση: Αδιάφορες και οι δυο ομάδες. Αναμένεται να προχωρήσουν σε εκτεταμένο ροτέισον. Πολλά γκολ στο 2,15.

 

ΛΑΜΙΑ – ΛΑΡΙΣΑ: Νίκη ίσον παραμονή για τη Λαμία την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον αδιάφορο ΠΑΣ και ξεμπέρδεψε για τα καλά με την σωτηρία. Δε θα χαριστεί απέναντι στην Λάρισα με την οποία ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαιωάννου έχει φιλονικία με τον κύριο Κούγια. Χωρίς απουσίες.

Η Λάρισα νίκησε τον Ατρόμητο στον υπέρ πάντων αγώνα που δίνει το τελευταίο καιρό για την επιβίωση και συνεχίζει να ελπίζει. Στο +2 από τη τελευταία θέση και στο -1 από τον ΟΦΗ που σώζεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Εκτός οι Γκράουρ και Σπαρβ.

Εκτίμηση: Η αδιάφορη Λαμία σαφώς και δε θα κάνει τη ζωή εύκολη στη Λάρισα. Ο Γρηγορίου έχει ακούσει τα εξ αμάξης από τον πρόεδρο της ΑΕΛ Κούγια , οπότε έχει έναν ακόμα λόγο να βγάλει τους βυσσινί από τη μέση. Συμβιβαστική ισοπαλία στο 2,95.

 

Και καλή μας επιτυχία…

 

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ