Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

GP Emilia Romagna – Race: Νικητής ο Max Verstappen

Ο Max Verstappen ήταν ο νικητής σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές στην πίστα της Imola. Τεράστιο ρόλο έπαιξε και η βροχή, η οποία σταμάτησε λίγο μετά την έναρξη του αγώνα, καθώς όλα τα μονοθέσια εκκίνησαν με τα ενδιάμεσα και βρόχινα ελαστικά.

Από τον γύρο σχηματισμού φάνηκε ότι ο αγώνας θα έχει αρκετές ανατροπές, με τον Charles Leclerc είχε ένα γλίστρημα στην προσπάθεια του να φέρει σε ιδανική θερμοκρασία τα ελαστικά του.

Στην εκκίνηση του αγώνα ο Verstappen έκανε εξαιρετική εκκίνηση και από την τρίτη θέση βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα. Στην πρώτη στροφή, ο Hamilton, στην προσπάθεια του να ανακτήσει την πρώτη θέση είχε επαφή με τον Verstappen, δημιουργώντας πολύ μικρή ζημία στην Mercedes του.

Στους πρώτους γύρους είχαμε και την πρώτη εμφάνιση του Safety Car μετά από επαφή του Latifi με τον Mazepin, με τον πιλότο της Williams να πέφτει πάνω στις μπαριέρες. Με την επανέναρξη του αγώνα ο Verstappen διατήρησε την πρώτη θέση, ενώ ο Sergio Perez δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων για αντικανονικό προσπέρασμα κατά τη διάρκεια του Safety Car.

Στον 31ο γύρο, o Lewis Hamilton πατώντας στο βρεγμένο κομμάτι της πίστας, γλίστρησε και κατέληξε στην αμμοπαγίδα καταστρέφοντας την εμπρός αεροτομή. Για καλή του τύχη, δευτερόλεπτα μετά ο Russel είχε μια σφοδρή σύγκρουση με τον Valterri Bottas, με αποτέλεσμα να βγει ξανά το Safety Car και αμέσως μετά κόκκινη σημαία. Οπότε, κατάφερε και άλλαξε ελαστικά και εμπρός αεροτομή πέφτοντας μόλις στην όγδοη θέση.

Η επανέναρξη έγινε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, όπου ο Max Verstappen κράτησε την πρώτη θέση απ’ τον Norris που είχε την Soft γόμμα, σε σχέση με τον Verstappen που είχε την Medium γόμμα.  Ο Sergio Perez, μετά από λάθος βρέθηκε στην αμμοπαγίδα και έπεσε στην 14η θέση. Στο 60ο γύρο, ο Lewis Hamilton ήταν ήδη στην τρίτη θέση απ’ την όγδοη που είχε πέσει, καταφέρνοντας να περάσει και τον Norris και να βρεθεί στην δεύτερη θέση στον ίδιο γύρο, ενώ κατάφερε να πάρει και τον βαθμό από τον ταχύτερο γύρο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ