Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λύτρωση για την ΑΕΚ στο φινάλε απέναντι στους Αρκάδες

4η αγωνιστική για τα πλέι οφ της Super League με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Λύτρωση για την ΑΕΚ στο φινάλε του ματς που πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την διεκδίκηση μιας θέσης στην Ευρώπη.

Το ματς γενικά ήταν ισορροπημένο, όμως εν τέλει η Ένωση διέσπασε την εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα του Αστέρα και νίκησε με σκορ 3-1.

Α’ ημίχρονο:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και να δημιουργεί την πρώτη της στιγμή στο 4′ με το σουτ του Μάνταλου να αποκρούεται από τον Παπαδόπουλο. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι σκόραραν, αλλά το γκολ του Γκαρσία ήταν οφσάιντ από τον Σβάρνα. Η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 7′ κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου. Στην συνέχεια ο Αστέρας Τρίπολης προσπάθησε να βγει μπροστά όμως η ΑΕΚ είχε και άλλη ευκαιρία στο 14′ με τον Λόπες να σουτάρει και τον Παπαδόπουλο να διώχνει σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και πάγωσαν τον ρυθμό μέχρι, να έρθει η κεφαλιά του Μπαράλες στο 31′, η οποία χτύπησε στα σώματα. Καταπληκτική συνεργασία του Μάνταλου με τον Γαλανόπουλου και ο τελευταίος ήταν εκείνος που σκοράρε κάνοντας το 1-0 για την ΑΕΚ στο 38′. Δεν άργησε να έρθει η απάντηση των Αρκάδων με τον Ριέρα να πατά περιοχή και να νικά με ένα φανταστικό τελειώμα τον Αθανασιάδη κάνοντας το 1-1 στο 41′. Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο ημίχρονο ήταν για την Ένωση με τον Παπαδόπουλο να εξουδετερώνει το σουτ του Ολιβέιρα.

Β’ ημίχρονο:

Έντονος ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ολιβέιρα να απειλεί στο 48′, όμως η προσπάθεια του σταμάτησε στα σώματα. Μετά από ενέργεια του Λόπες στο 54′, η μπάλα κόντραρε και με αντανακλαστικά έδιωξε ο Παπαδόπουλος. Κεραυνός του Βασιλαντωνόπουλο στο 54′, με τον κίπερ του Αστέρα Τρίπολης να αντιδρά εκπληκτικά. Η μεγαλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε στο 64′, με το σουτ του Ιγκλέσιας να τραντάζει το δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Μουνάφο να κάνει το 1-2, αλλά να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Η εικονά του ματς στο τελευταίο 20λεπτο είχε πολύ ένταση με τους Αρκάδες να θέλουν να πατήσουν στην περιοχή της ΑΕΚ μέσω αντεπιθέσεων. Στο 77΄η σέντρα του Άλβαρεζ, ήρθε στον Μπαράλες που με κεφαλιά αστόχησε. Πολλές στημένες φάσεις για την Ένωση στο τελευταίο δεκάλεπτο χωρίς να μπορέσει να βρει το γκολ. Στο 86′ φοβερή σέντρα του Μάνταλου που έφτασε τον Λόπες και έκανε το 2-1 για να δώσει το τρίποντο στην ΑΕΚ. Στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού ο Αλμπάνης πάτησε περιοχή πέρασε τον Παπαδόπουλο και έκανε το 3-1 κλειδώνοντας τους τρεις πόντους για τους γηπεδούχους.

Ενδεκάδες

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Γκαρσία, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρες, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τιλίκα, Ριέρα, Σίτο, Μπαράλες

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ