Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Με σύμμαχο την παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό

Στις 19.30, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των play offs του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ υποδέχεται (18/04) στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, με τον Δικέφαλο να θέλει το πολύτιμο «τρίποντο».

Ο Απρίλιος «πάει» στους «ασπρόμαυρους» καθώς στις έξι φορές που έχουν φιλοξενήσει τους «ερυθρόλευκους» αυτό το μήνα στο παρελθόν, μέχρι στιγμής, ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες και μία ισοπαλία.

Ο Δικέφαλος θέλει να πάρει τη νίκη, μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ο Πάμπλο Γκαρσία δεν υπολογίζει στους Νινούα, Καγκάβα, Μιχάι και Περέιρα και στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Ζίβκοβιτς , Πασχαλάκης , Βιεϊρίνια , Λύρατζης , Ροντρίγκο , Βαρέλα , Ίνγκασον , Κρέσπο , Μιχαηλίδης , Μπάμπα , Τσιγγάρας , Ελ Καντουρί , Σβαμπ , Ντόουγκλας , Ουάρντα , Μουργκ , Λάμπρου , Α.Ζίβκοβιτς , Τζόλης , Σφιντέρσκι , Κρμέντσικ. Ο αρχηγός της ομάδας, Αντελίνο Βιεϊρίνια έδωσε το σύνθημα για τον αγώνα, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω για τη νίκη.

Ο Δικέφαλος έχει και την παράδοση στο πλευρό του καθώς έχει 31 νίκες έναντι 17 του Ολυμπιακού, όσες φορές αναμετρήθηκαν στην Τούμπα.

Αναλυτικά:

Μεταξύ τους

Έπαιξαν μέσα σε 15 μέρες και τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, αφού αυτό του πρώτου γύρου έγινε με μεγάλη καθυστέρηση. Ήλθαν ισόπαλοι στην Τούμπα και στο Νέο Φάληρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το τελευταίο παιχνίδι, αφού στα πέντε προηγούμενα μεταξύ τους δεν νικούσε ο γηπεδούχος. Τώρα στα εννέα τελευταία ο γηπεδούχος έχει κερδίσει τα δύο.

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει ένα από τα έξι τελευταία, αυτό που του στέρησε το αήττητο στην περσινή σεζόν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στα Playoffs.

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τρία από τα οκτώ τελευταία (από το 2018) για το πρωτάθλημα. Αμέσως πριν είχε κερδίσει πέντε από έξι παιχνίδια τους (2015-18)!

Και ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τρία από τα οκτώ τελευταία, αφού είχε μια νίκη στα επτά προηγούμενα.

Η ισοπαλία στην Τούμπα είναι η μοναδική στα τελευταία επτά επίσημα και μοναδική στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα.

Έχουν μόλις δύο ισοπαλίες στα 14 τελευταία για το πρωτάθλημα και δύο στα τελευταία 18 επίσημα. Και οι δύο με σκορ 1-1.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 στο τελευταίο παιχνίδι, αφού δεν είχε πετύχει τρία γκολ επί του ΠΑΟΚ στα 19 προηγούμενα επίσημα, 13 για το πρωτάθλημα.

Εξαιρούνται βέβαια τα «3-0 χωρίς αγώνα».

Μάλιστα στα εννέα προηγούμενα για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν είχε  πετύχει περισσότερα από ένα γκολ. Τρία από αυτά τα είχε κερδίσει με 1-0.

Παίζουν μήνα Απρίλιο πρωτάθλημα μετά από 22 χρόνια. Είχαν να παίξουν από τις 4 Απριλίου 1999, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1.

Νίκες ΠΑΟΚ: 42

Ισοπαλίες: 24

Νίκες Ολυμπιακού: 62

 

Μεταξύ τους με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια, αφού ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια μέσα στην Τούμπα την περασμένη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στις τρεις τελευταίες επισκέψεις στην Τούμπα, με δύο νίκες και μια ισοπαλία, έστω και αν σε κάθε περίπτωση πέτυχε ένα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ένα γκολ στα τρία τελευταία, ενώ είχε πετύχει τρία στην τελευταία νίκη του, το 3-1 στις 10 Φεβρουαρίου 2019, τη σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα.

Το 1-1 του περασμένου Ιανουαρίου ήταν η πρώτη ισοπαλία μετά από έξι αγώνες πρωταθλήματος, με δύο νίκες του ΠΑΟΚ και τέσσερις του Ολυμπιακού.

Στα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν γίνει μήνα Απρίλιο στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες και μια ισοπαλία.

Η ισοπαλία είναι στο τελευταίο, στις 20 Απριλίου 1997, 0-0. Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει και τα πέντε προηγούμενα μήνα Απρίλιο στην Τούμπα.

Νίκες ΠΑΟΚ: 31

Ισοπαλίες: 16

Νίκες Ολυμπιακού: 17

 

Στην κανονική διάρκεια

13.01.2021: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1

(51’ σουτ Ίνγκασον – 77’ κεφαλιά Μπα)

27.01.2021: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0

(50’ σουτ Ελ Αραμπί, 77’ σουτ Καμαρά, 89’ σουτ Βρουσάι)

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ