Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διπλό… ”γενεθλίων”

Σκοράροντας στην πρώτη φάση που δημιούργησε και έχοντας στη συνέχεια εξαιρετική τακτική προσέγγιση ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το ντέρμπι απέναντι στον Άρη, επικρατώντας με 1-0.

Με το εν λόγω αποτέλεσμα οι «ασπρόμαυροι» ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όντας ισόβαθμοί με τους «κιτρινόμαυρους».

O Δικέφαλος στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησε ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Σφιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σάκιτς πασάροντας στον Σβαμπ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κουέστα. Μετά το γκολ, ο Άρης προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα, δημιούργησε σε δύο περιπτώσεις επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο κάτι περισσότερο.

Με την πάροδο του χρόνου και τον ρυθμό να είναι ιδιαιτέρως αργός, ο ΠΑΟΚ επέλεξε να δώσει χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο δεν μπόρεσαν ποτέ να γίνουν απειλητικοί για τον Πασχαλάκη. Στο τελευταίο κομμάτι του 45λεπτου, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία κέρδισε μέτρα και στο 44ο λεπτό ο Ελ Καντουρί μετά από την ασίστ του Σφιντέρσκι είδε τον Κουέστα να αποκρούει το πλασέ του.

Με το 1-0 να μην διαφοροποιείται μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με το… σκηνικό να μην αλλάζει. Από την μια ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ  φρόντισε να παγώσει τον ρυθμό. Οι «κιτρινόμαυροι» παρά το γεγονός ότι έφταναν με χαρακτηριστική άνεση μέχρι την περιοχή του Πασχαλάκη, δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν στην περιοχή, με τον Δικέφαλο να σταματά όλες τις επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Άκης Μάντζιος θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα, βάζοντας τους Ματίγια και Γκάμα στον αγώνα. Η διπλή αλλαγή έδωσε πνοή στους γηπεδούχους που συνέχισαν ωστόσο να βρίσκουν πάνω στο τοίχος της αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ. Στο 66ο λεπτό ο Δικέφαλος κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Κουέστα σταμάτησε τον Ζίβκοβιτς.

Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι κράτησαν την κατοχή, όντας ωστόσο εγκλωβισμένοι στην τακτική προσέγγιση των «ασπρόμαυρων», που κράτησαν εύκολα ανέπαφη την εστία τους. Έτσι το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, αποτέλεσμα που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σάκιτς (70’ Σούντγκρεν), Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα, Τζέγκο (58’ Ματίγια), Ματέο Γκαρσία (79’ Σίλβα), Μπερτόγλιο, Μαντσίνι (58’ Γκάμα), Μάνος (79’ Μήτρογλου).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο (57’ Μιχαηλίδης), Ροντρίγκο, Αουγκούστο, Σβαμπ, Μπάμπα,  Ζίβκοβιτς (92′ Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (71’ Ουάρντα), Σφιντέρσκι (71’ Τσιγγάρας).

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΙΑΓΜΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ