Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μία αξιόπιστη λύση στην άμυνα των «κυανέρυθρων»

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε στη δεκαετία του 1990 και θα αναφερθούμε συγκεκριμένα στον Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία του Πανιωνίου.Μία ομάδα που διαχρονικά ανέδειξε πολλούς παίκτες.

Ο παλαίμαχος Αθηναίος στόπερ, με κυριότερο πέρασμα από Πανιώνιο, Αθηναϊκό, Λαμία, Καλλιθέα και Μαρκό, μίλησε αποκλειστικά στον «Αθλητικό Κόσμο» σχετικά με τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης, αλλά και για τις αναμνήσεις του με τη «στρογγυλή θεά».

1) Ποιος είναι ο αγώνας που θυμάσαι έντονα και ποια έδρα που αγωνίστηκες σαν αντίπαλος, σου έκανε εντύπωση;

 

«Από τους αγώνες που θυμάμαι έντονα ήταν σίγουρα το ματς στην έδρα μας με τον Παναθηναϊκό (1-3) το 1996, το οποίο έκρινε πολλά τότε.Από κει και πέρα έχω αγωνιστεί σε όλες τις μεγάλες έδρες του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά η εμπειρία μου στην Τούμπα θα μου μείνει αξέχαστη!Η ακουστική του γηπέδου και συγχρόνως η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι κάτι το ξεχωριστό».

 

2) Είχες υπάρξει συμπαίκτης με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ένας από αυτούς ήταν ο Μίλινκο Πάντιτς.Πες μας λίγα λόγια για τον Σέρβο.

 

«Όλοι γνωρίζουν την πορεία του Μίλινκο και το πόσο εξαιρετικός παίκτης υπήρξε.Παρ’ όλα αυτά, δεν γίνεται να παραλείψω πως ήταν και ένας πολύ καλός χαρακτήρας».

 

3) Αν έμπαινες ξανά στο αγωνιστικό χώρο Χρήστο, με ποιους εν ενεργεiα αμυντικούς θα ήθελες να είσαι συμπαίκτης;

 

«Σίγουρα ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, θα ήταν η 1η μου επιλογή σαν σέντερ μπακ, αφού διαθέτει την εμπειρία & το δυναμισμό που απαιτεί αυτή η θέση.Αριστερό μπακ θα επέλεγα ένα Ελληνόπουλο.Τον Δημήτρη Γιαννούλη που διαθέτει εξαιρετικό αριστερό πόδι και έχει πολλά παιχνίδια στα πόδια του.Όσο για τη δεξιά πλευρά της άμυνας, εκεί θα ήθελα να βρίσκεται ο δεξιός οπισθοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος είναι ταχύτατος και πάντα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι του».

 

4) Πόσο εύκολο είναι να επιστρέψει ο Πανιώνιος στη Σούπερ Λιγκ τα επόμενα χρόνια;

 

«Ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.Πρέπει να ξαναβρεθεί κάποιος οικονομικός ηγέτης για να τον βγάλει από το τέλμα, ώστε να ανέβει το συντομότερο δυνατό.Είναι κάτι που το εύχομαι και μακάρι να συμβεί».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ