Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποστολή αυτοκτονίας στην Τούμπα

Χαίρετε. Για άλλη μια φορά φθάσαμε κοντά στο απόλυτο των προτάσεων μου, αλλά νερό δεν ήπιαμε. Με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσει ο πιστολέρο το σφυροκόπημά του , με σκοπό τη τελική νίκη στη μάχη των μπουκ. Η αγωνιστική σε play off και play out αναμένεται συναρπαστική με αναμετρήσεις που θα κριθούν κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.

ΠΑΟΚ –  ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : Προηγήθηκε νωρίς ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Βικελίδης και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα, διατήρησε το προβάδισμα και πλέον επικεντρώνεται στον αγώνα με τον Παναθηναικό. Τιμωρημένος ο Ουάρντα(χαφ), Καγκάβα(χαφ), Νινούα(χαφ), Περέιρα και Μιχάι.

Αν και προηγήθηκε για πολλοστή φορά σε αγώνα ο Παναθηναικός , δε μπόρεσε ωστόσο να κρατήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμα και μοιραία αναδείχθηκε ισόπαλος στο ΟΑΚΑ με 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ. Η Ευρώπη απομακρύνεται επικίνδυνα και πλέον όλα κρέμονται από μια κλωστή. Στο -5 από τη 4η θέση , δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Εξέτισε ο Μαουρίτσιο.

Εκτίμηση: Και οι δύο ομάδες παλεύουν εναγωνίως για μια ευρωπαική θέση. Ο Παναθηναικός με το μαχαίρι στα δόντια , παίζει στη Τούμπα το τελευταίο του χαρτί για τη τετράδα. Γκολ και οβερ στο 2,60.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ: Αναμφίβολα , έχει πετάξει λευκή πετσέτα ο Αστέρας στη μάχη της Ευρώπης και ο νους του πια βρίσκεται στον προγραμματισμό της νέας χρονιάς. Με τον Ολυμπιακό παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες και δεν έδειξε κάτι το φοβερό. Άγνωστο το μέγεθος του ροτέισον που θα κάνει ο Ράσταβατς.

Πραγματοποίησε μια κακή εμφάνιση , ειδικά αμυντικά η ομάδα του Άκη Μάντζιου και μοιραία ηττήθηκε με σκορ 0-1. Με κενά στην άμυνα και χωρίς έμπνευση στην επίθεση , ο Άρης συνέθεσε το παζλ της ήττας του από το μισητό συμπολίτη. Μόνο νίκη χρειάζεται ο Άρης για να παραμείνει σε απόσταση από τον Παναθηναικό. Εκτός οι Κάτσε, Μπρούνο και Μπελανουάν.

Εκτίμηση: Ο Αστέρας σκέφτεται τις διακοπές και ο Άρης να κλειδώσει τη τετράδα. Μονόπλευρο το ενδιαφέρον. Διπλό στο 1,90.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ : Με κατεβασμένη ταχύτητα ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Αστέρα με γκολ του Παπασταθόπουλου στο β’ ημίχρονο , χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα τον αντιπαλό του. Διανύει περίοδο χαλάρωσης η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και θα πρέπει να το προσέξει για τη ρεβάνς με τα Γιάννενα στο κύπελλο. Λάλα και Παπαδόπουλος οι νέες απουσίες μαζί με το Μπα που θα προφυλαχθεί.

Κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού , κατάφερε η ΑΕΚ μόνο να ισοφαρίσει το γκολ του Ιωαννίδη στο α’ημίχρονο και το τελικό 1-1 της αφήνει πικρή γεύση. Δεν έχει κλειδώσει ακόμα η τετράδα και στον αγώνα του Καραισκάκη θα κατέβει για το θετικό αποτέλεσμα. Χτύπησε ο Ολιβέιρα, Ντατσένκο εκτός όπως και οι Λάτσι ,Σιμοες και Μπακάκης.

Εκτίμηση: To 1,55 στον άσσο δε είναι καλή απόδοση για ποντάρισμα . Με λίγη τύχη, η ΑΕΚ θα το βρει το γκολ. Αμφίσκορο στο 2,05.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ : Ο Απόλλωνας σε ένα αδιάφορο παιχνίδι ηττήθηκε από τον διψασμένο Παναιτωλικό και βρίσκεται στο +6 από τον υποβιβασμό. Θα ψάξει τη νίκη κόντρα στο Βόλο για να κλειδώσει και μαθηματικά την παρουσία του στα σαλόνια και τη νέα σεζόν. Εκτός πάντα ο Βιτλής(χαφ).

Σε ένα καθαρά αδιάφορο παιχνίδι, αναδείχθηκε ισόπαλος ο Βόλος με τα Γιάννενα και παρέμεινε με 39 βαθμούς στην κορυφή των play out . Σαν ”κεραυνός εν αιθρία” έπεσε η είδηση της απόλυσης του πετυχημένου προπονητή Άνχελ Λόπεθ από τον πάγκο με τον βοηθό Κώστα Μπράτσο να αναλαμβάνει τη τεχνική ηγεσία μέχρι το τέλος τη σεζόν. Πωλήθηκε ο Δουβίκας στην ολλανδική Ουτρέχτη. Χωρίς απώλειες.

Εκτίμηση: Ήδη ο Αχιλλέας Μπέος έπαθε Μονεμβασιώτη και απέλυσε το πετυχημένο Άνχελ Λόπεθ. Μήπως του χάλασε τη μαγιά; Ιδού η απορία. Άσσος στο 2,20 .

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΑΜΙΑ : Με buzzer-beater ο Ατρόμητος ισοφάρισε τον ΟΦΗ και ουσιαστικά κλείδωσε την παραμονή. Μια ταλαίπωρη χρονιά τελειώνει για τους Περιστεριώτες και θέλουν να κλείσουν χωρίς άγχος τη σεζόν. Νοκ – άουτ ο Μανδάς(κίπερ) Χαρίσης, Κιβρακίδης.

Σε ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, η Λαμία κατέκτησε τη λευκή ισοπαλία με τη Λάρισα και βρίσκεται στο +1 από τον αποψινό αντίπαλό της. Νοκ – άουτ οι Μπιάναρσον, Αραμπούλι (φορ).

Εκτίμηση: Aγγαρεία και για τους 2. Βλέπω βολική ισοπαλία στο 2,65.

 

ΛΑΡΙΣΑ -ΟΦΗ: Σίγουρα θα μπορούσε η ΑΕΛ να κατακτήσει το διπλό απέναντι στη Λαμία, αλλά στις λεπτομέρειες παρέμεινε άστοχη. Στο τελικό με τον ΟΦΗ θα παίξει μόνο για το τρίποντο για να βάλει από κάτω τους Κρητικούς στη βαθμολογία. Στο -1 από τον ΟΦΗ στη μάχη της σωτηρίας. Εκτός αποστολής ο Γκράουρ και ο Σπάρβ.

Έχασε τεράστια ευκαιρία ο ΟΦΗ να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή μετά το 1-1 κόντρα στον Ατρόμητο και τώρα τρέχει . Απαγορεύεται να χάσει στο Αλκαζάρ , ειδάλλως θα εξαρτάται η τύχη του από τους Θεσσαλούς. Εκτός οι Νέιρα, Καστάνιος, Στάικος, Τσιλιανίδης και Ναμπί.

Εκτίμηση: Ο θάνατος σου η ζωή μου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό το παιχνίδι για τις 2 ομάδες. Η Λάρισα εσχάτως παρουσιάζεται ανεβασμένη εν αντιθέσει με τον ΟΦΗ που βρίσκεται κολλημένος στον πάτο της βαθμολογίας. Άσσος στο 2,25.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στον αγώνα με το Βόλο έκανε ροτέισον ο κόουτς Γιαννίκης και το τελικό 1-1 κρίνεται απολύτως δίκαιο. Με 35 βαθμούς οι Γιαννιώτες από καιρό έχουν σωθεί και τώρα σκέφτονται μόνο τον Ολυμπιακό με έπαθλο το τελικό κυπέλλου. Χωρίς απώλειες.Με χρυσό σκόρερ το Λισγάρα με αυτογκόλ πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα και ο Παναιτωλικός συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή στην κατηγορία. Με 24 βαθμούς ισοβαθμεί στη τελευταία θέση με την ΑΕΛ και θα τα δώσει όλα μέχρι το τέλος να αποφύγει το μοιραίο. Νοκ-αουτ οι Τσότσαλιτς(στοπερ) , Λιάβας , Τσιγγάρας.

Εκτίμηση: O ΠΑΣ σφυρίζει αδιάφορα, ο Παναιτωλικός καίγεται . Η ομάδα του Αγρινίου έχει τη δυνατότητα να μη χάσει στα Γιάννενα . Χ στο 2,95 και διπλό στο 2,80.

 

Και καλή μας επιτυχία.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ