Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

West Ham – Chelsea : Ματς…τελικός!

Σήμερα (24.04.2021) στις 19.30 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η αναμέτρηση μεταξύ West Ham – Chelsea. Ένα τοπικό derby με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Από την μία, η φιλόδοξη West Ham του David Moyes που προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση στο φετινό πρωτάθλημα με την είσοδο στην τετράδα. Η ομάδα του ανατολικού Λονδίνου στηρίζεται κυρίως στην αυστηρή πειθαρχία της άμυνας της, ενώ την χαρακτηρίζουν οι πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις, από τις οποίες έχουν προέλθει τα περισσότερα της τέρματα. Βασικός πρωταγωνιστής της φετινής West Ham είναι ο δανεικός από την Manchester United, Jesse Lingard, ο οποίος δείχνει να έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό υπό τις οδηγίες του David Moyes.

Από την άλλη, η Chelsea του Thomas Tuchel πηγαίνει στο σημερινό ματς μετά την “γκέλα” της περασμένης αγωνιστικής απέναντι στην Brighton (0-0 στο Stamford Bridge) η οποία της στέρησε την δυνατότητα να ξεφύγει βαθμολογικά από τους διώκτες της. Βασική απουσία θα είναι στην κεντρική γραμμή ο Mateo Kovačić , ο οποίος μάλιστα χάνει και το πρώτο ματς των ημιτελικών του Champions League απέναντι στην Real Madrid (Τρίτη 27.04.2021 στις 22.00) με τον Tuchel να αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του ενόψει του σημερινού derby. Σε περίπτωση μη ήττας της Chelsea, ο Tuchel θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της ομάδας του δυτικού Λονδίνου ο οποίος δεν θα έχει ήττα στα πρώτα δέκα (10) εκτός έδρας ματς. Ένα επιπλέον κίνητρο για την νίκη στον σημερινό αγώνα για τους “Μπλε”.

Οι δυο ομάδες στοχεύουν σαφώς σε νίκη στο σημερινό καθοριστικό ματς. Η Chelsea έχει το προβάδισμα βάσει διαφοράς γκολ απέναντι στην West Ham , με την οποία ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση (σ.σ. με 55 βαθμούς και οι δύο ομάδες) και επιδιώκει με νίκη να προσπέρασει αμφότερες την Liverpool (παρέμεινε στην έκτη θέση με 54 βαθμούς μετά την ισοπαλία με την Newcastle) και την Ham, ώστε να εδραιωθεί μόνη στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αναμένουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τοπικό derby που θα καθορίσει πολλά για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Από μικρός έχει μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρο. Η θεματική των άρθρων του περιλαμβάνει κυρίως το αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ