Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Φρέσκα» γάντια

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» φιλοξενεί τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο.Τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Λιοσίων, ομάδα 1η κατηγορίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αθήνας.

Με καταγωγή από Αγρίνιο και Τρίπολη και με πέρασμα από τον Κεραυνό Πετρούπολης, τις ακαδημίες της ΑΕΚ, τον Πλάτων Αθηνών, τον Αττικό και την Αναγέννηση Πετρούπολης, ο 21χρονος ταλαντούχος γκολκίπερ έχει φιλοδοξίες, άποψη και όνειρα.Όλα αυτά θέλησε να τα μοιραστεί μαζί μας, σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

1) Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για σένα Κωνσταντίνε;

«Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι τρόπος ζωής και σίγουρα αν δεν ξεκινούσα να ασχολούμαι με αυτό, θα ήταν άδεια η ζωή μου.Το ποδόσφαιρο σε γεμίζει με στιγμές… χαρές, λύπες, αναμνήσεις και φιλίες».

2) Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις το ποδόσφαιρο και σε ποια ηλικία έγινε αυτό;

«Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε ηλικία 5 ετών, χάρη στο θείο μου, Σάββα Κωνσταντινίδη, ο οποίος με προέτρεψε να γραφτώ στον Κεραυνό Πετρούπολης όπου προπονητής στην ομάδα, ήταν ο επίσης θείος μου, Χρήστος Αμοιρτζάς.Αρχικά έπαιζα σαν αμυντικός και μέσος, αλλά κατέληξα κάτω από τα δοκάρια.Αυτή πιστεύω πως ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα τελικά».

 

3) Τι στοιχεία θεωρείς πως πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας για να μπορέσει να σταθεί σε υψηλό επίπεδο;

«Θα μιλήσω ειλικρινά και θα πω αυτό που πιστεύω.Χωρίς μάνατζερ και χωρίς λεφτά δεν φτάνεις σε ψηλό επίπεδο, όπως επίσης πιστεύω ότι αν δουλέψεις, αν θυσιάσεις πράγματα στη ζωή σου, αν έχεις θέληση, υπομονή και επιμονή, σίγουρα θα καταφέρεις κάτι.Απλά εδώ στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετικά, σε σχέση με το εξωτερικό».

4) Σχετικά με τον τραυματισμό που αντιμετώπισες, πως τον ξεπέρασες και ποιοι άνθρωποι ήταν κοντά σου;

«Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τον αδελφό μου που στάθηκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή στο θέμα που είχα με τον ώμο μου.Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κύριο Επισκοπάκη για την επιτυχημένη εγχείρηση και την καλή δουλειά που γίνεται στην ενδυνάμωση του ώμου μου, από τον Γιάννη Δημητρούλια.Σας οφείλω όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ!».

5) Ποιον τερματοφύλακα θεωρείς τον πιο σταθερό από τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

«Δεν έχω δει κάποιον τερματοφύλακα που είναι σταθερός και αυτό που πιστεύω είναι πως όλοι οι τερματοφύλακες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους».

6) Τι όνειρα έχεις και πως φαντάζεσαι την καριέρα σου μετά από 10 χρόνια;

«Πρώτα ο Θεός, να είμαστε καλά και να πατάμε στα πόδια μας.Θα ήθελα να είμαι στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα για διάφορους λόγους, αλλά θα δούμε τι θα μας φέρει το μέλλον.Υγεία να έχουμε και να δουλεύουμε καθημερινά στο άθλημα που αγαπάμε».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ