Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ στον Τελικό του EHF Cup! (Video)

Μεγάλες στιγμές ζει το ελληνικό χάντμπολ και η ομάδα της ΑΕΚ μετά την πρόκρισή της στον Τελικό του EHF Cup! Η Ένωση για τον 2ο αγώνα της ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης ήρθε ισόπαλη στη Σλοβενία με την Γκορένιε Βελένιε με σκορ 31-31 και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα με 31-29 πήρε το εισιτήριο για το Μεγάλο Τελικό.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος είδαμε τη Σλοβένικη ομάδα να μπαίνει πολύ δυνατά και να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της από την αρχή του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ μπλοκαρίστηκε και εμφανίστηκε αγνώριστη με συνέπεια οι γηπεδούχοι να ανοίγουν τη διαφορά από νωρίς (4-1 στο 7′ και 10-4 στο 15′) μεταφέροντας το άγχος στον Δικέφαλο. Η εικόνα παρέμεινε η ίδια μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου που βρήκε την Γκορένιε Βελένιε να προηγείται με 19-13, έχοντας υπερκαλύψει τη διαφορά του πρώτου ημιτελικού.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι της Ελλάδος-καθώς και οι δύο αντίπαλοι έχουν τα ίδια χρώματα-έδειξαν να μην μπορούν να συνέλθουν. Έτσι το σκορ άνοιγε συνεχώς υπέρ των Σλοβένων και έφτασε μέχρι το +8 (25-17 στο 41′). Μέχρι το 27-20 στο 46 όλα έδειχναν να κυλάνε προς τη μεριά της Γκορένιε Βελένιε. Κάπου εκεί ο έμπειρος κόουτς της Ένωσης Δημήτρης Δημητρούλιας άλλαξε την άμυνά του σε 4-2 στην πλευρά, κάνοντας την πιο επιθετική και ορίζοντας στην ουσία τον τρόπο που θα εκδηλωνόταν η επίθεση από τους αντιπάλους. Αυτό οδήγησε τη γηπεδούχο ομάδα σε αρκετά λάθη και κλεψίματα των παικτών της ΑΕΚ η οποία με συνεχόμενα αναπάντητα τέρματα έφερε τον αγώνα στα μέτρα της (27-24 στο 52′). Τα τελευταία 7 λεπτά ήταν δραματικά με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για την επικράτηση. Η ΑΕΚ ισοφάρισε και πέρασε μάλιστα μπροστά στο σκορ με 29-30 και το χρονόμετρο να δείχνει 3 λεπτά για τη λήξη. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα από τη Σλοβενία ήταν να αποφύγει τη δεύτερη ήττα καθώς λίγο πριν το τέλος έκανε το 31-31 το οποίο δεν ήταν αρκετό. Η κόρνα της γραμματείας έδωσε το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια των παικτών και όλης της αποστολής της ελληνικής ομάδας για τη μεγάλη αυτή επιτυχία!

Εμείς από τον Αθλητικό κόσμο να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στο Δικέφαλο για την μεγάλη πρόκριση και να ευχηθούμε να γυρίσει από τον Μεγάλο Τελικό με το Κύπελλο!

Στον άλλο Ημιτελικό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η Ανόρθωση δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Σουηδικής Ίσταντς η οποία θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στον διπλό Τελικό (15 και 22 Μαΐου). Χάθηκε έτσι η μεγάλη ευκαιρία να δούμε ένα ελληνοκυπριακό ζευγάρι σε τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 6-2, 11-5, 14-7, 16-9, 19-13, 22-14, 25-17, 27-20, 28-28, 31-31.

Γκορένιε: Χάσελιτς 2, Τάινικ 9, Πάιτ, Πάνιταρ, Στάριτς, Μίκλαβτσιτς 4, Ντρομπέζ, Κομάρ, Βέρντινεκ 6, Γκρμσεκ 3, Ταλέτοβιτς, Σλάτινεκ, Πρέντοβιτς, Κβάτσιτς 3, Κβάτσιτς Α. 4, Ράβνικαρ

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 2, Τζηράς 5, Δομπρής 2, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 2, Φλορίδο 2, Πέντερσεν 4, Λέμος 7, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Μπουνέτα 3, Κεδέρης 3

Παρακολουθήστε σε βίντεο ολόκληρο τον αγώνα:

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ