Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Της αμύνης τα παιδια

Ο Παναθηναϊκός παίζει τα ρέστα του στην Τούμπα, απέναντι στον σοβαρό ΠΑΟΚ και για να φύγει με τους 3 βαθμούς πρέπει να βασιστεί στην άμυνα του. 

Κακά τα ψέματα ο Παναθηναϊκός πάει στη Θεσσαλονίκη για ένα και μόνο αποτέλεσμα, αυτό δεν είναι άλλο πέρα από την νίκη. Για να πετύχει κάτι τέτοιο όμως πρέπει να βασιστεί κάπου. Αυτό είναι η αμυντική συμπεριφορά του, η οποία τον οδήγησε στην νίκη με τον Ολυμπιακό και με τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια.

Μεγάλο βάρος έπεσε  στον κατ’ ανάγκη δεξιό μπακ Γιοάν Μολό, αλλά και στους Σχενκεβελτ Πούγγουρα, Χουάνκαρ. Ο Γάλλος δείχνει αρκετά σκασμένος αλλά και τρομερά ψυχικά αποθέματα. Με την επιστροφή του υψηλόσωμου Ολλανδού, ο οποίος εχθές συμμετείχε κανονικά, οι Πράσινοι θα πάνε πίσω γεμάτοι και έτοιμοι να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί.

Πρέπει να μπουν διψασμένοι, συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτό για το οποίο φημίζονται, να είναι κυνικοί στην εκτέλεση μπροστά αλλά και ταυτόχρονα σοβαροί πίσω σε όλο το παιχνίδι. Να μην αφήσουν χώρους στον ΠΑΟΚ να φτάνει με ευκολία έξω από την περιοχή τους και να εκμεταλλευτούν το μυαλό του Μαουρίσιο που θα βγάλει τις έξτρα μπάλες στο επιθετικό τρίτο της ομάδας.

Πιθανότατα ο Λάζλο Μπόλονι, να πάει σε ένα σχήμα με Πούγγουρα και Σχενκεβελτ πίσω, με έναν εκ των Νιάζ,Βέλεθ μπροστά τους ή ακόμα και τους δυο, σε ένα πιο συμπαγές κέντρο με τους δυο που προανέφερα και τους Βίγιαφανες, Μαουρίσιο, Σανκαρέ.

Θα περιμένουμε αύριο να μάθουμε.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ