Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μεγάλος Τσιτσιπάς “λύγισε” στο τέλος

Έναν πόντο κοντά σε μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Ράφαελ Ναδάλ έφθασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μάλιστα μέσα στην Ισπανία για το ATP 500 Barcelona Open. 

Ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό που κράτησε… όρθιους όσους τον παρακολούθησαν για 3 ώρες και 38 λεπτά ο Ναδάλ κατάφερε να κάμψει την ισχυρή αντίσταση του Στέφανου Τσιτσιπά με 2-1 σετ και να στεφθεί νικητής στο Open της Βαρκελώνης. Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε στο πρώτο σετ 3-1, αν και έχασε το πρώτο game χωρίς μάλιστα να κερδίσει πόντο. Ο Ισπανός Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης έφερε το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 4-4 και στη συνέχεια πήρε και τα επόμενα 2 games για να φτάσει στο 6-4 και να κάνει το 1-0 στα σετ.

Καρμπόν ήταν και το 2ο σετ με τον Ναδάλ να προηγείται 1-0 και τον Τσιτσιπά να απαντάει με 3 συνεχόμενα games κάνοντας και μπρέικ και να παίρνει το προβάδισμα με 3-1 και πάλι. Ακολούθησε… dejavou του πρώτου σετ με το σκορ να φθάνει στο ισόπαλο 4-4 και στη συνέχεια 5-5. Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και οδηγηθήκαμε στο τάι-μπρέικ, όπου ο Έλληνας τενίστας μετά από συναρπαστική μάχη βγήκε νικητής με 8-6 ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ και με το σκορ στο 5-4 υπέρ του Τσιτσιπά, ο αθλητής μας προηγήθηκε 40-30 και ήθελε έναν μόλις πόντο για τη μεγάλη νίκη. Εκεί όμως ο Ναδάλ έδειξε τη μεγάλη του κλάση και αφού πρώτα ισοφάρισε σε 5-5, πήρε και τα επόμενα δύο κάνοντας και μπρέικ και επικρατώντας με 7-5 και 2-1 στα σετ.

Ο αγώνας ήταν απόλυτα ισορροπημένος και κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες. Μην ξεχνάμε ότι το τουρνουά διεξαγόταν όχι μόνο στην πατρίδα του Ναδάλ αλλά και στο κορτ που έχει το όνομά του, την «Pista Rafael Nadal». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε να είναι σε εξαιρετική κατάσταση συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος.

Δείτε το TOP-15 της παγκόσμιας κατάταξης:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ