Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και τώρα Γαλλία!

Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες προπονήσεις της Εθνικής Χάντμπολ Ανδρών στο ΔΑΚ Κορυδαλλού για τις αναμετρήσεις με Γαλλία (27/4, 20:00) και Σερβία (29/4, 15:00) με την πλήρη σύνθεση, αφού ενσωματώθηκαν και όσοι διεθνείς είχαν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Έτσι συμπληρώθηκε το σύνολο των 21 αθλητών που κάλεσε και θα έχει στη διάθεσή του ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης για τους συγκεκριμένους αγώνες. Μοναδικό πρόβλημα για τον Έλληνα προπονητή αποτελεί ο Μπάμπης Δομπρής που έχει ενοχλήσεις στον αγκώνα από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό μετά και την πρόκριση της ΑΕΚ στον Τελικό του EHF Cup και όλοι δηλώνουν πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν δυο μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Χάντμπολ και να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τις πιθανότητες που τους αντιστοιχούν. Ειδικά στο αυριανό παιχνίδι η Εθνική μας θα βρει απέναντί της μια παγκόσμια υπερδύναμη. Η Γαλλία περηφανεύεται πως έχει στην τροπαιοθήκη της πλήθος από Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς τίτλους και μετάλλια. Πρόκειται για έναν αγώνα πραγματική πρόκληση όπου το λιγότερο που μπορούν να κερδίσουν οι Έλληνες χειροσφαιριστές είναι πολύτιμες εμπειρίες.

Την πρόκριση από τον Όμιλό μας για το EURO 2022 θα πάρουν απευθείας οι δύο πρώτοι, ενώ ο τρίτος θα περιμένει να δει αν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τέσσερεις καλύτερους τρίτους των Ομίλων.

Η βαθμολογία του 1ου προκριματικού ομίλου
1. Σερβία 9 (5 αγώνες)
2. Γαλλία 5 (4 αγώνες)
3. Ελλάδα 4 (3 αγώνες)
4. Βέλγιο 0 (6 αγώνες)
*Το Βέλγιο έχει αποχωρήσει από την διοργάνωση

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ