Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Σίτι την πρόκριση, η Παρί τα νεύρα!

Μεγάλη από κάθε άποψη η πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στον Τελικό της 29ης Μαΐου στην Πόλη.

Υπό συνθήκες χιονιού το πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού σε ένα πρωτόγνωρο για την εποχή σκηνικό. Στο αγωνιστικό κομμάτι, το 1-2 του πρώτου ημιτελικού έδινε σαφές προβάδισμα στους «Πολίτες» οι οποίοι δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν τη χρυσή ευκαιρία να γράψουν ιστορία παίρνοντας για πρώτη φορά μέρος στον Τελικό του Champions League. Όπερ και εγένετο.

Πέρα από τον αγωνιστικό όμως (λεπτομέρειες εδώ) υπάρχει και ο τομέας της ψυχολογίας, της διαχείρισής της, του τρόπου που έχεις προετοιμαστεί για τέτοια μεγάλα παιχνίδια και γενικότερα η νοοτροπία με την οποία μπορείς ή δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις καταστάσεις που στραβώνουν το κλίμα. Η αναφορά γίνεται με αφορμή τη μεμονωμένη αλλά και συνολική αντίδραση των παικτών της Παρί και στις δύο αναμετρήσεις όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Και επειδή πρόκειται για μια ομάδα πρωταθλήτρια στη χώρα της και πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια θα περιμέναμε πιο ώριμη συμπεριφορά που ταιριάζει σε αυτό το επίπεδο ποδοσφαίρου. Γιατί ο αθλητισμός το πρώτο που (πρέπει να) διδάσκει είναι το ήθος και η διαμόρφωση σωστού αγωνιστικού χαρακτήρα. Δεν επιτρέπεται παίκτες εκατομμυρίων που αποτελούν (και το κυριότερο αυτό είναι) ινδάλματα για πάρα πολλά μικρά παιδιά να δείχνουν τέτοια εικόνα.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο αλλά σαν αγνοί και ίσως ρομαντικοί φίλοι του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού ελπίζουμε να ήταν η τελευταία…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ