Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κλείδωσε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο και έμεινε μόνος 2ος

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 1-2 για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League στο ντέρμπι των Δικεφάλων και έμεινε μόνος 2ος δύο βαθμούς πάνω από τον Άρη.

Σε ένα παιχνίδι που είχαν κίνητρο και οι δύο αντίπαλοι, η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα έχοντας την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 6’ όταν σουτ του Ανσαριφάρντ πέρασε ψηλά άουτ. Μέχρι το 25λεπτο η εικόνα του αγώνα έφερνε τους γηπεδούχους έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ αλλά χωρίς καλή τελική προσπάθεια. Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν συνεχώς με μακρινές μπαλιές να βρουν τον Κρμέντσικ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Σε μία από αυτές ο Τσέχος φορ ξέφυγε και βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει δύσκολα αρχικά και στη συνέχεια ο Κρμέντσικ δεν μπόρεσε με κεφαλιά από κοντά να στείλει την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Οι δύο επόμενες φάσεις άξιες αναφοράς ήταν ισάριθμα σουτ του Κρίστισιτς τα οποία εξουδετέρωσε χωρίς να δυσκολευτεί ο Πασχαλάκης. Το ημίχρονο τελείωσε με νεύρα καθώς σε μια διεκδίκηση στη γραμμή του πλαγίου είχαμε ένα δυνατό μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου στον Ντόουγκλας ο οποίος αντέδρασε ζητώντας το λόγο από τον Έλληνα διεθνή με αποτέλεσμα και οι δύο παικτες να κιτρινιστούν από τον ρέφερι του παιχνιδιού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους σε 3 λεπτά. Σκόρερ του πρώτου ο Κρμέντσικ στο 47’ μετά από υπέροχη τελική πάσα του Ουάρντα και του δεύτερου ο Σβαμπ από τη λευκή βούλα του πέναλτι μετά από ανατροπή του Κρμέντσικ από τον Λόπες. Στη συνέχεια οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έκαναν πολύ καλή διαχείριση του ματς και του σκορ και δε δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο πέναλτι του Τάνκοβιτς.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι οι αλλαγές του ΠΑΟΚ με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου (Ουάρντα και Τσιγγάρας αντί Μουργκ και Αουγκούστο) μεταμόρφωσαν πραγματικά τους νωθρούς και μονοδιάστατους φιλοξενούμενος του πρώτου μέρους σε μια πραγματικά επικίνδυνη ομάδα τόσο στην κόντρα που δοκίμασε πολλές φορές όσο και σε σετ παιχνίδι όταν ήταν απαραίτητο. Η ΑΕΚ απεναντίας είχε φανερό ψυχολογικό περισσότερο πρόβλημα και οι περισσότεροι παίκτες της ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λόπες, Νταντσένκο (58′ Βασιλαντωνόπουλος), Νεντελτσεάρου (58′ Τάνκοβιτς), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Σάκχοφ (81′ Κοσίδης), Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (58′ Σιμάνσκι), Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ. Αναπληρωματικοί:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ντόουγκλας (46′ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Σοάρες, Αν. Ζίβκοβιτς (84′ Τζόλης), Κρμέντσικ (73′ Σφιντέρσκι), Μουργκ (46′ Ουάρντα). Αναπληρωματικοί: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Μιχάι, Νινούα, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Ουάρντα, Τζόλης, Σφιντέρσκι

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ