Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στον τελικό η Chelsea!

Σαρωτική εμφάνιση για την ομάδα του Λονδίνου στο Stamford Bridge, η οποία επικράτησε με 2-0 της Real Madrid, στον αγώνα για τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League.

Οι “Μπλε” είχαν όλους τους παίκτες σε άψογη βραδιά και με ένα καλά δουλεμένο πλάνο κατάφεραν να περάσουν στον τελικό του Champions League. Εκεί, θα βρουν την έτερη αγγλική ομάδα, την Manchester City, η οποία βρίσκεται υπό τις οδηγίες του πολύπειρου Pep Guardiola.

Με συνολικό σκορ στις δύο αναμετρήσεις 3-1, η ομάδα του Thomas Tuchel επιβεβαιώνει την προϊστορία που την θέλει να μην έχει χάσει ποτέ από την Real Madrid και βρίσκεται στον τρίτο τελικό Champions League της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2012.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Tuchel έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που καταφέρνει να βρεθεί σε τελικό Champions League δύο συνεχόμενες χρονιές, με δύο διαφορετικές ομάδες. Αυτός θα είναι ο όγδοος τελικός μεταξύ ομάδων της ίδιας χώρας στην ιστορία του θεσμού, με τον τελευταίο χρονικά να είναι πάλι αγγλικός, την αγωνιστική σεζόν 2018 – 2019 με τις Liverpool και Tottenham.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Timo Werner στο 28′ και ο Mason Mount στο 85′, με το τελικό σκορ να μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, εάν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Thibaut Courtois, από τους λίγους “διασωθέντες” της Real Madrid σήμερα.

Πρωταγωνιστές του αγώνα για την νικήτρια ομάδα ήταν ο Edouard Mendy, ο οποίος αποσόβησε δύο μεγάλες ευκαιρίες του Karim Benzema, ο Antonio Rüdiger, επιβλητικός στις επεμβάσεις του στην άμυνα φορώντας, μάλιστα, προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο, ο “ακούραστος” N’Golo Kanté που βρισκόταν παντού μέσα στο γήπεδο, αλλά και ο πολύ δραστήριος Kai Havertz στην επίθεση, από την ενέργεια του οποίου ξεκίνησε το πρώτο γκολ της Chelsea. Ωστόσο, ήταν οι επί τω συνόλω προσπάθειες της νεανικής ομάδας του Tuchel υπήρξαν εξαιρετικές και οδήγησαν στην επικράτηση απέναντι στην πολυνίκη του θεσμού και πολύπειρη Real Madrid.

Συγχαρητήρια για την πρόκριση απηύθηνε μέσω Twitter ο πρώην παίκτης των Μπλε, “Cesc” Fàbregas , ενώ στην σημαντική συμβολή του Werner στο παιχνίδι της Chelsea, στάθηκε ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής, Chris Sutton.

Chelsea και Manchester City θα παίξουν μία “πρόβα” του τελικού το Σάββατο 08.05.2021 στο Etihad για το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Μικρή σημασία έχουν όμως όλα αυτά, καθώς τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στον τελικό της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαϊου 2021, όπου θα κριθεί ο νικητής του φετινού Champions League. Από την μία η νεανική και φιλόδοξη ομάδα του Thomas Tuchel και από την άλλη η Manchester City του Pep Guardiola, στην “παρθενική” της εμφάνιση σε τελικό του θεσμού.

 

ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Από μικρός έχει μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρο. Η θεματική των άρθρων του περιλαμβάνει κυρίως το αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ