Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Σαραβάκος: Ικανός επιθετικός, με έφεση στο σκοράρισμα

Σήμερα θα ασχοληθούμε με την καριέρα του Δημήτρη Σαραβάκου, ενός σέντερ φορ που έγραψε την δική του ιστορία στα ελληνικά γήπεδα και είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που ανέδειξε η Ελλάδα.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1961 στην Αθήνα και βρέθηκε από μικρή ηλικία στον Πανιώνιο. Οι Κυανόρεθροι, είδαν το σπουδαίο ταλέντο του Σαραβάκου και ενώ μόλις είχε συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας του, έκανε το ντεμπούτο του με τον Πανιώνιο το 1977. Έμεινε στην Νέα Σμύρνη μέχρι το 1984, με απολογισμό 132 συμμετοχές και 35 γκολ.

Ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε με την περίπτωση του και τον έπεισε να φορέσει την φανέλα των Πράσινων με τους οποίους δέθηκε πολύ, ζώντας μεγάλες στιγμές με το Τριφύλλι στο στήθος. Τρία πρωταθλήματα, έξι κύπελλα και δύο σούπερ καπ ήταν οι ομαδικό τίτλοι που κατέκτησε με τους Πράσινους, έχοντας σημαντική συμβολή με γκολ και ασίστ. 320 συμμετοχές και 170 γκολ ήταν ο συνολικός απολογισμός του με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις, από το 1984, έως το 1994.

Η ΑΕΚ ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, εκεί όπου έμεινε μέχρι και το 1996, κατακτώντας δύο κύπελλα και ένα σούπερ καπ, ενώ είχε συνολικά 80 συμμετοχές και 30 γκολ με την φανέλα της Ένωσης. Το 1997, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό για να κλείσει την πλούσια καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε περισσότερο από όλες και οι δύο συμμετοχές που κατέγραψε ήταν το τέλος της σπουδαίας του καριέρας.

Σε εθνικό επίπεδο, αγωνίστηκε από το 1982, έως το 1994, έχοντας 78 συμμετοχές και 22 γκολ. Ήταν ένας πολύ καλός επιθετικός, με καλή τεχνική κατάρτιση, ικανότητα στην δημιουργία πέρα από το γκολ και σίγουρα ήταν ένας συνεχής κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες. Είχε βασικό προσόν την ταχύτητα του πέρα από την τεχνική, ενώ μπορούσε να απελευθερωθεί ανά πάσα στιγμή, επειδή έκανε πολλές κινήσεις χωρίς την μπάλα. Ξεκάθαρα ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίος σκόρερ που έχει βγάλει η Ελλάδα.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ