Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Δήμιος» του Πανσερραϊκού η Καβάλα!

Οι «Αργοναύτες»… πλήγωσαν για δεύτερη φορά φέτος τα «λιοντάρια» (1-3)

Όπως στην πρεμιέρα του α’ γύρου έτσι και στο ξεκίνημα του δευτέρου η Καβάλα επικράτησε του Πανσερραϊκού, αυτή τη φορά με 3-1 στις Σέρρες, συνεχίζοντας ακάθεκτη προς την άνοδο στον Βόρειο όμιλο της Football League. Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός γνώρισε τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, μπαίνοντας με το… αριστερό στον β’ γύρο, έχοντας όμως και ένα ματς λιγότερο με τον Θεσπρωτό, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι Σερραίοι τα πέντε γκολ που δέχθηκαν μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι όλα από τους «γαλάζιους»!

Καβαλιώτικο… 45λεπτο:

 

Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν αυτή που μπήκε ορεξάτα στο παιχνίδι, είχε πλάνο και έδειχνε να ξέρει τι ήθελε από το ματς καταφέρνοντας στο 25λεπτο να προηγείται με 2-0 «παγώνοντας» τους γηπεδούχους. Στο 14’ ο Γιανναράκης έκανε ένα ολέθριο λάθος στην άμυνα του Πανσερραϊκού, δίνοντας την ευκαιρία στον Κόκκορη να μπει και να πλασάρει εύστοχα τον Καβουσάκη ανοίγοντας το σκορ (0-1), ενώ συνεχίζοντας στον ίδιο καλό ρυθμό οι του ΑΟΚ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 25’ όταν μετά από σέντρα του Γαβριηλίδη, ο Κόκκορης έπιασε την πολύ ωραία κεφαλιά-ψαράκι στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Καβουσάκη… 0-2. Η… απάντηση από τους Σερραίους, ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη, ο Παντεκίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του πετυχαίνοντας αυτογκολ, για να ξαναβάλει άθελά του τους «κόκκινους» ξανά στο παιχνίδι (1-2). Ο Πέτρος Στοϊλας από την άλλη βλέποντας την μέτρια εικόνα της ομάδας του έριξε στο ματς αρκετά νωρίς (32’) τον Μέσσι σε μια προσπάθεια να την ενισχύσει μεσοεπιθετικά βγάζοντας από το ματς τον Λουφάκη σε ένα πρώτο μέρος που κύλησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-2.

 

«Γκραν γκινιόλ» στην επανάληψη:

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον προπονητή του Πανσερραϊκού να ρίχνει στο παιχνίδι τους Κόντσι, Τσιμίκα και Γκούρτσα «φρεσκάροντας» τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του απέναντι σε μια καλοστημένη άμυνα της Καβάλας. Στο 60’ ο Μέσσι με πολύ ωραία προσπάθεια έκανε το σουτ στην κίνηση για να μπλοκάρει ο Κυρίτσης, ενώ στο 74’ ο ίδιος πάικτης με εξαιρετικό σουτ ανάγκασε και πάλι τον γκολκίπερ του ΑΟΚ σε εντυπωσιακή απόκρουση με τον Πανσερραϊκό να πιέζει σε ένα μεγάλο μέρος του β’ ημιχρόνου για την ισοφάριση. Τελικώς οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πέτυχαν το γκολ αποκτώντας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα και πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη εκτός έδρας. Στο 86’ ο Κολλάς πήρε από τον Κασμερίδη (στη φάση αυτή ζήτησαν φάουλ οι γηπεδούχοι) και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Καβουσάκη γράφοντας το τελικό 1-3!

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Π. Στοϊλας): Καβουσάκης, Γιανναράκης, Κασμερίδης, Ζέρης, Πίντο, Κρητικός, Ψάλτης (46’ Τσιμίκας), Πέτρου (71΄Θεοδωρίδης), Γεωργιάδης (46’ Κόντσι), Λουφάκης (32’ Μέσσι), Πράντο (46’ Γκούρτσας)

ΚΑΒΑΛΑ (Κ. Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (77’ Βαλαβανόπουλος), Θωμαϊδης, Κολλάς, Ορφανίδης (88’ Βακιρτζής), Αδαμάκης (62’ Κέρθι)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Σερρών ΣΚΟΡΕΡ: 29’ Παντεκίδης (αυτ.) – 14’, 25’ Κόκκορης, 86’ Κολλάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κόντσι, Τσιμίκας – Κολλαράς, Στίκας, Θωμαϊδης ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου) ΒΟΗΘΟΙ: Τοροσιάδης (Μακεδονίας) – Μαλανδρής (Χαλκιδικής)

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ