Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

GP Ισπανίας – Qualifying: Pole position και ρεκόρ για Hamilton

Την 100η Pole position της καριέρας του κατέκτησε ο Lewis Hamilton, όντας ο πρώτος πιλότος στην ιστορία της Formula 1 με 100 pole positions, σε μια φοβερή μάχη που έδωσε με τον Max Verstappenm που τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος ο Bottas, εντυπωσιακός Leclerc στην τέταρτη θέση.

Στο Q1, η έκπληξη ήταν η πρόκριση στο Q2 του Russell, αφήνοντας εκτός τον Tsunoda, ο οποίος παραπονέθηκε στο team radio για την απόδοση του μονοθεσίου του. Επίσης, μικρή έκπληξη ήταν δέκατη όγδοη θέση του Schumacher έναντι του Latifi, διότι η Haas έχει το πιο αδύναμο μονοθέσιο.

Στο Q2, οι πιλότοι που αποκλείστηκαν ήταν οι αναμενόμενοι. Από την πρώτη δεκάδα, κανείς δεν ρίσκαρε να χρησιμοποιήσει την μέση γόμα για να προκριθεί, όλοι πραγματοποιήσαν γρήγορους γύρους με την μαλακή γόμα.

Στο Q3, από την πρώτη προσπάθεια του ο Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος, με τον Verstappen δεύτερο και τον Bottas τρίτο με μεγάλη διαφορά, παραμένοντας έτσι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο Leclerc κάνοντας εκπληκτικό γύρο πήρε την τέταρτη θέση, ενώ ο Ocon ήταν και αυτός πάρα πολύ καλός κάνοντας τον πέμπτο καλύτερο χρόνο. Σταθερός ο Sainz στην έκτη θέση, ενώ οι δύο McLaren πραγματοποιήσαν πολύ μέτρια εμφάνιση, παίρνοντας την έβδομη ο Ricciardo και ένατη θέση ο Norris. Προβλημάτισε ξανά ο Sergio Perez, που δείχνει να μην μπορεί να το βρει σε αυτή τη πίστα. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Alonso, σε μια πολύ καλή μέρα για την Alpine.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ