Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο τελικός των τελικών

Καλησπέρα σας, αλάνια. Μεσοβδόμαδα , φθάσαμε και πάλι μια ανάσα από το απόλυτο των προτάσεων μας , αλλά σκαλώσαμε στον άσσο του Παναθηναικού. Ο πιστολέρο σε υψηλές πτήσεις τον τελευταίο καιρό είναι έτοιμος να πετάξει πάνω από τον ουρανό της superleague και να δώσει τη χαριστική βολή στους bookmakers. Το πρόγραμμα σε play off και play out περιλαμβάνει κρίσιμες αναμετρήσεις όπως το ΠΑΟ – ΑΕΚ με έπαθλο τη 4η θέση , που οδηγεί στην Ευρώπη. Ας αναλύσουμε βήμα – βήμα τα 6 παιχνίδια της αγωνιστικής.

 

ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ (Κυριακή,15.00): Με σοβαρότητα και χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο ντέρμπι δικεφάλων της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ και κλείδωσε την παρουσία του στη Κόνφερανς Λιγκ. Θα μπορούσε να πάρει η νίκη του διαστάσεις θριάμβου , αν ο Ζίβκοβιτς ήταν πιο εύστοχος σε 2-3 περιπτώσεις. Στη 2η θέση πια η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα κυνηγήσει στο ντέρμπι με τον Άρη τη νίκη για να καθαρίσει και με αυτό το στόχο. Αμφίβολος ο Ίγκνασον, πάντα εκτός ο Καντουρί, ο Κρέσπο και ο Καγκάβα.

Άξιος της μοίρας του αποδεικνύεται ο Άρης, που για πολλοστή φορά δεν εκμεταλλεύτηκε το χαμηλό τέμπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού και το πλήρωσε με την ισοφάριση στο τέλος . Το 1-1 δεν άλλαξε ούτε με το χαμένο πέναλτι του Γκάμα στο 88′ και πλέον οι κίτρινοι έπεσαν στη 3η θέση του πίνακα. Ακόμα πιο οδυνηρό νέο ο τραυματισμός του βασικότατου χαφ Τζένγκο που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Εκτός και ο Δεληζήσης, ίσως να επανέλθει ο Κάτσε στην ενδεκάδα.

Εκτίμηση: Σημαντικές απουσίες για τους κίτρινους που δείχνουν να έχουν σκάσει το τελευταίο καιρό από την προσπάθεια όλων αυτών των αγωνιστικών. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή ή μη του Ιγκνασον που αποτελεί εγγύηση για την άμυνα. Αν λείψει ο Ιγκανσον , πολύ πιθανό το γκολ γκολ στο 2,05. Σε διαφορετική περίπτωση , άσσος στο 1,80. Η επιλογή δική σας.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κυριακή,17.15) : Αν και αδιάφορος, δε χαρίστηκε ο Αστέρας στον Παναθηναικό και πήρε μια ακόμα ισοπαλία στα πλει οφ. Γλύτωσε την ήττα από τύχη και το τελικό 2-2 τον κολακεύει. Στο -9 από τη τετράδα, αντιμετωπίζει σαν αγγαρεία τα παιχνίδια ως το φινάλε. Άγνωστο το αν θα υπάρξουν απουσίες για τον αγώνα με τους ερυθρόλευκους.

Παρά τις πολλές απουσίες και το χαμηλό ρυθμό που ακολούθησε στο παιχνίδι, κατόρθωσε να πάρει έναν ανέλπιστο βαθμό κόντρα στον Άρη. Ο Ολυμπιακός στο +22 από το 2ο ΠΑΟΚ σκέφτεται μόνο το τελικό κυπέλλου με τους ασπρόμαυρους. Δε ταξίδεψαν στην Αρκαδία οι Μπα και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Εκτίμηση: Αδιάφορο παιχνίδι και για τις 2 ομάδες . Ευκαιρία για δοκιμές από Ράσταβατς και Μάρτινς. Over στο 1,90.

 

ΠΑΟ – ΑΕΚ (Κυριακή , 19.30) :  Στάθηκε άτυχος ο Παναθηναικός κόντρα στον Αστέρα και το τελικό 2-2 τον αδικεί. Κυρίαρχος του παιχνιδιού με 11 τελικές εκ των οποίων οι 7 στην εστία σκόραρε 2 φορές , αλλά δέχτηκε και δυο γκολ. Το πέναλτι – φάντασμα της Τρίπολης στο 1-2 , έβαλε δύσκολα στους πράσινους. Τελικός με την ΑΕΚ το αυριανό παιχνίδι και μονόδρομο αποτελεί η νίκη. Αμφίβολος ο Βέλεθ (στοπερ) και εκτός ο Κουρμπέλης.

Η ΑΕΚ με ακόμα μια θλιβερή εμφάνιση , πιστοποίησε την κακή της χρονιά στο πρωτάθλημα και το μόνο βάλσαμο στις πληγές της θα είναι η παρουσία της στη τελική 4αδα , που συνεπάγεται Ευρώπη. Πολλά τα λάθη στην άμυνα και πλέον όλα είναι ρευστά . Πάει για δυο αποτελέσματα στη Λεωφόρο η ένωση με τις γνωστές απουσίες των Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλου, Μαχαίρα, Ολιβέιρα,Λάτσι και Σιμόες.

Εκτίμηση: Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Ταιριάζει γάντι αυτό το ρητό και για τις δυο ομάδες. Με προβλήματα αμφότεροι στην άμυνα , προτείνω γκολ γκολ στο 1,90.

 

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ (Σάββατο,19.30) : Αναδείχθηκε ισόπαλος ο Βόλος σε ένα αδιάφορο αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 0-0 , αλλά κλείδωσε την πρωτιά στα play out. Ο υπηρεσιακός κόουτς Μπράτσος αναμένεται για ακόμα μια φορά να κάνει ροτέισον ενόψει του αγώνα με τη Λάρισα. Λόγω των αιχμηρών σχέσεων Μπέου – Κούγια , ο Βόλος θα χτυπήσει ακόμα πιο πολύ το παιχνίδι. Άγνωστο το αν θα υπάρχουν απουσίες.

Στη χειρότερη δυνατή στιγμή ήρθε η ήττα για τη Λάρισα στο Αλκαζάρ από τον ΟΦΗ με σκορ 0-1 και πλέον εξαρτάται η τύχη της από άλλους για τη σωτηρία. Στο -3 από τον προτελευταίο Παναιτωλικό ακόμα και οι δυο νίκες δεν αρκούν από μόνες τους να τη σώσουν. Βαρύ το κλίμα, ενδεικτική η λύση του συμβολαίου με τον Μπεν Χατίρα.

Εκτίμηση: Σίγουρα το βαθμολογικό κίνητρο είναι μονόπλευρο. Αλλά ο Βόλος έχει την ευκαιρία να ρίξει κατηγορία τον άσπονδο εχθρό Κούγια . Θα ρισκάρω στη κόντρα . Άσσος στο 2,90 και ισοπαλία στο 3,15.

 

ΛΑΜΙΑ – ΟΦΗ(Σάββατο,19.30): Πήρε τον πολύτιμο βαθμό η Λαμία που χρειαζόταν για τη σωτηρία και με 32 βαθμούς ανασαίνει βαθιά. Σε μια χρονιά που φάνταζε μοιραία και όλοι την είχαν ξεγραμμένη , ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και δυο αγωνιστικές πριν το τέλος είναι πιο χαλαρή. Εκτός οι Μπιάναρσον και Αραμπούλι.

Τέλεια απόδραση, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τη νίκη του ΟΦΗ στο Αλκαζάρ, η πρώτη για το 2021. Έκανε σχεδόν τη μισή δουλεία για τη σωτηρία και πλέον ψάχνει το 2/2 με Λαμία και Παναιτωλικό για να σφραγίσει την παραμονή. Τιμωρημένος ο Γιαννούλης , εκτός οι Σελίμοβιτς, Καστάνιος, Στάικος, Τσιλιανίδης, Σόουζα, Βαζ.

Εκτίμηση: Αδιάφορη η Λαμία, ενδιαφέρεται ο ΟΦΗ . Στη συμμαχία της ΑΕΚ βρίσκονται και οι δυο , οπότε περιμένουν οι Φθιωτοί να κάνουν το χατήρι στους Κρητικούς. Χαμηλό το διπλό στο 1,45. Αν το συνδυάσεις με under 3,5 , το 2,05 είναι μια value bet επιλογή.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ(Σάββατο,19.30) : Στο πιο κρίσιμο σημείο ο Παναιτωλικός πέτυχε δεύτερη σερί νίκη με το ίδιο σκορ 1-0 . Κοιτάζει πια και κάτω (+3 από την ουραγό ΑΕΛ) και ψηλότερα(-1 από τον ΟΦΗ). Στόχος η νίκη απέναντι στον αδιάφορο Ατρόμητο για να δώσει μετά το τελικό με τον ΟΦΗ και έπαθλο την αποφυγή των μπαράζ υποβιβασμού.  Εκτός μάχης οι Λιάβας, Τζανακάκης, Τσιγγάρας.

Αδιάφορος και επίσημα ο Ατρόμητος ως προς τον υποβιβασμό, όμως ακόμα τα μπαράζ δεν έχουν ξεκαθαρίσει και ακόμα βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα. Δε θέλει να περιμένει τη τελευταία αγωνιστική και τον αδιάφορο Βόλο για να σωθεί με τη ψυχή στο στόμα. Τιμωρημένος ο Γιαννιώτης, εκτός ο Χαρίσης, Κιβρακίδης.

Εκτίμηση: Ξεκάθαρες βλέψεις έχει η ομάδα του Αγρινίου που καίγεται για την νίκη πριν το τελικό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο τη τελευταία αγωνιστική. Ο Ατρόμητος βρίσκεται σε καλυτερη θέση  . Άσσος με λίγα γκολ στο 1,95.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ : Αναβολή για τις 19/05, λόγω κρουσμάτων κορονοιού στους Γιαννιώτες.

 

 

 

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ