Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

GP Ισπανίας – Αγώνας: Νικητής ο Hamilton με φοβερή στρατηγική από την Mercedes

Την τρίτη νίκη της σεζόν πανηγύρισε ο Lewis Hamilton στην πίστα της Βαρκελώνης, προσπερνώντας τον Max Verstappen λίγους γύρους πριν τον πέσιμο της καρό σημαίας, εξ αιτίας της στρατηγικής που επέλεξε η Mercedes στο κομμάτι των ελαστικών.

Στην εκκίνηση, ο Verstappen έκανε φοβερό ξεπέταγμα έναντι του Hamilton και μετά την πρώτη στροφή, βρέθηκε στην πρώτη θέση.

O Bottas που εκκινούσε από την τρίτη θέση, δέχθηκε προσπέραση από τον εντυπωσιακό Leclerc, ο οποίος κατάφερε για αρκετούς γύρους να κρατήσει πίσω τον Φινλανδό, δείχνοντας την τεράστια βελτίωση στην απόδοση της Ferrari σε σχέση με το 2020. Στο μεταξύ, ούτε ο Hamilton μπορούσε να κλείσει την διαφορά από τον Verstappen, σε μια πίστα που τα προσπεράσματα είναι αρκετά δύσκολα.

Στον 9ο γύρο, είχαμε και την μοναδική εμφάνιση του safety car στον αγώνα, όταν έσβησε ο κινητήρας της Alpha Tauri, ο Tsunoda αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Με την αποχώρηση του safety car, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στις θέσεις.

Στον 24ο γύρο, ο Bottas ανοίγει τον χορό των pit stop, βάζοντας την μέση γόμα, ενώ ένα γύρο μετά, μπήκε και ο Verstappen με τον Leclerc. Ο Μονεγάσκος, βγήκε στην τέταρτη θέση πίσω από τον Bottas.

Στον 28ο γύρο, ήρθε και η σειρά του Hamilton να μπει στα pits, βγαίνοντας πίσω από τον Verstappen στην δεύτερη θέση.

Στον 48ο γύρο, ο Hamilton ξαναμπαίνει στα pits, για να βάλει και το δεύτερο σετ χρησιμοποιημένης μέσης γόμας, ενώ ο Verstappen παρέμεινε έξω, διότι είχε μόνο ένα σετ φρέσκιας μαλακής γόμας.

Γύρο με το γύρο, ο Hamilton μείωνε την διαφορά, έχοντας πιο φρέσκια γόμα και στον 52 γύρο, πέρασε εύκολα τον Bottas και βρέθηκε στην δεύτερη θέση, έχοντας απόσταση περίπου 9 δευτερολέπτων από τον Verstappen και 13 γύρους περιθώριο να τον περάσει.

Τελικά, στον 60ο γύρο πέρασε εύκολα τον Verstappen, ενώ απέμεναν 6 γύροι, για το πέσιμο της καρό σημαίας.

Στον επόμενο γύρο, ο Verstappen έβαλε την φρέσκια μαλακή γόμα, ώστε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό του ταχύτερου γύρου, κάτι που κατάφερε στο τέλος, έχοντας μεγάλη απόσταση από τον Bottas, ο οποίος και τερμάτισε στην τρίτη θέση, χωρίς να μπορέσει να πλησιάσει τους Verstappen και Hamilton, σε καμία στιγμή του αγώνα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ