Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ νίκησε και έστειλε τη σειρά στην… “παράταση”

Σε τρίτο παιχνίδι-στην “παράταση” όπως χαρακτηριστικά είπε ο κόουτς της ΑΕΚ Βαγγέλης Αγγέλου-θα κριθεί η πρόκριση από το ζευγάρι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της Basket League.

Δεύτερο στη σειρά συναρπαστικό αγώνα ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους είχαμε σήμερα στο PΑΟΚ Sports Arena. Καλύτερος και πιο αποφασιστικός αυτός του Βορρά, πήρε μία καθόλα δίκαιη νίκη με σκορ 81-73 και έστειλε τη σειρά σε τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ το απόγευμα του Σαββάτου (15/5, 17:00).

Με όπλο και πάλι την ευστοχία έξω από τα 6,75 (13/28 ή 46%) η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη κατάφερε να επικρατήσει της ΑΕΚ η οποία έδειχνε χαρακτηριστική αδυναμία στα κρίσιμα λεπτά να πλησιάσει σε απόσταση που να μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη. Το παιχνίδι παρόλα αυτά στη μεγαλύτερη διάρκειά του είχε έντονο το στοιχείο του ντέρμπι με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν. Σημαντική βοήθεια πήραν οι νικητές από τον πάγκο καθώς σκόραραν όλοι οι παίκτες, πλην του νεαρού Ρούμογλου που μπήκε στο τέλος όταν το παιχνίδι είχε κριθεί. Σπουδαίο ρόλο επίσης έπαιξε και η πολύ καλή άμυνα του ΠΑΟΚ στην τελευταία περίοδο που ανάγκασε τους αντίπαλους παίκτες σε λάθη και άστοχα σουτ υπό πίεση.

Καλύτεροι για τους νικητές οι Λοβ (16 πόντοι), Γκρίφιν (13 πόντοι), Κακλαμανάκης (11 πόντοι) και Τσαλμπούρης (11 πόντοι), ενώ από την ΑΕΚ ξεχώρισε ο Μορέιρα με 19 πόντους.

Δίκαιο θα μπορούσαμε να πούμε το μέχρι στιγμής 1-1 στις νίκες που δείχνει ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πολύ μικρές. Και αν για την ΑΕΚ η 4η θέση στην οποία τερμάτισε στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δε συνιστά επιτυχία(μάλλον το αντίθετο) για τον ΠΑΟΚ είναι πραγματική υπέρβαση αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Σε αυτό έχει συμβάλει τόσο η παρουσία του κόουτς Λυκογιάννη όσο και οι επιλογές παικτών και ειδικά των Αμερικανών που βάσει των χρημάτων που δαπανήθηκαν για να αποκτηθούν έχουν προσφέρει πολλά περισσότερα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ