Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποδόσφαιρο Ακρωτηριασμένων: EAFF Champions League

EAFF Amputee Football Champions League
Γκαζιαντέπ, Τουρκία, 21-23 Μαΐου 2021

Οριστικά με 5 ομάδες (αντί για 8 που δικαιούνταν συμμετοχή), θα διεξαχθεί το φετινό Champions League της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (European Amputee Football Federation). Η μείωση των ομάδων έγινε αναγκαστικά λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του COVID-19 που ισχύουν σε ορισμένες χώρες.

Το τουρνουά για την ανάδειξη του καλύτερου συλλόγου ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων στην Ευρώπη θα διεξαχθεί από τις 21 ως τις 23 Μαΐου 2021 στην πόλη Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, έδρα της πρωταθλήτριας ομάδας της χώρας.

Διοργανωτές είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, σε συνεργασία με την UEFA, την Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων και τον δήμο του Gaziantep. Οι αγώνες θα γίνουν υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και -δυστυχώς- χωρίς θεατές (στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017, στο στάδιο της Besiktas, είχαν συγκεντρωθεί 40.000 θεατές).

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι οι πρωταθλήτριες των χωρών τους όπου διεξάγεται επίσημο πρωτάθλημα και όχι αναπτυξιακό:

1. Sahinbey Belediye (Τουρκία)
2. Legia Warsawa (Πολωνία)
3. Vicenza Calcio (Italy)
4. AFC Tbilisi (Γεωργία)
5. Karabakh F.K. (Αζερμπαϊτζάν)

 

Οι τρεις ομάδες που τελικά δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής είναι:

1. Manchester City (Αγγλία)

2. Laman-Az Grozny (Ρωσία)

3. CD Flamencos Amputados Sur (Ισπανία) (είχαν αντικατασταθεί νωρίτερα από την FC Le Jouy Le Moutier (Γαλλία)

 

[*Στην Ελλάδα θα γινόταν αναπτυξιακό πρωτάθλημα το 2020, αλλά αναβλήθηκε λόγω των μέτρων κατά του Covid-19)]

 

 

Να επισημάνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται Champions League. Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2019, στο τουρνουά που έγινε στην Τυφλίδα της Γεωργίας, αναδείχτηκε η πρωταθλήτρια Τουρκίας Ortotek Gaziler, ενώ το 2020, ματαιώθηκε λόγω Covid-19.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ