Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ (0-0): Ισοπαλία «με νικητές» τους Θεσσαλονικείς

Να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την φετινή αγωνιστική περίοδο θέλησαν ΑΕΚ και Άρης, αλλά με κίνητρο να κάνουν δική τους και την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Κυριάρχη ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος προσπάθωντας να απειλήσει «μέσω αέρα» με τις ευκαιρίες να μην μετατρέπονται σε γκολ. Ο Άρης ήταν υπομονετικός θέλοντας να παγώσει τον ρυθμό τους ματς και να χτυπήσει στην κόντρα με αποτέλεσμα το παιχνίδι στο α’ ημίχρονο να τελειώσει χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες δεν είχαν πολλές τελικές όμως το ματς είχε ρυθμό και μεγάλο ενδιαφέρον. Παρόλ’ αυτά έληξε στο 0-0.

Ματς που μπορεί να ήρθε ισοπαλία, αλλά νικητές ήταν οι φιλοξενούμενοι που με αυτό το 0-0 βγήκαν τρίτοι στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΚ τερμάτισε ως 4η.

Α’ ημίχρονο:

Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που απείλησε αρχικά με τον Μάνταλο να σουτάρει, τον Τάνκοβιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει, αλλά ακυρώθηκε ως offside. Οι δύο ομάδες έπαιξαν αρκετά επιθετικά στο πρώτο 10λεπτο προσπαθώντας να βρουν χώρους στην αντεπίθεση χωρίς επιτυχία. Η επιτυχημένη προσπάθεια του Βασιλαντωνόπουλου στο 13′, βρήκε τον Μάνταλο σε θέση φορ, αλλά αστόχησε. Στο 16′ η καλή στιγμή για τους φιλεξενούμενους, με το γκολ να μην έρχεται από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκάμα. Η απειλή της ΑΕΚ από αέρως συνεχίστηκε με τον Τάνκοβιτς να κάνει κεφαλιά και να καταλήγει στον Κουέστα. Ο Άρης ήταν εκείνος που κατάφερε να φέρει το ματς στον ρυθμό του  χωρίς να δημιουργηθεί κάποια φάση μέχρι το 35′ και την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι. Στο 37′ παίρνει ακόμη μια κεφαλιά ο Ουκρανός από εκτέλεση του Τάνκοβιτς, που όμως χτύπησε στο δοκάρι και έδιωξαν οι παίκτες του Άρη. Έτσι λοιπόν έληξε το πρώτο μέρος χώρις αλλαγή στο σκορ.

Β’ ημίχρονο:

Καμία ιδιαίτερη στιγμή δεν δημιουργήθηκε στο πρώτο 15λέπτο, με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν όμορφα την μπάλα, χωρίς να έχουν απειλήσει. Το πρώτο σουτ του δευτέρου μέρους ήρθε στο 63′, με το άστοχο φάουλ του Άρη.Η καλύτερη στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε μετά την εξαιρετική πάσα και ενέργεια του Μάνταλου για τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να σουτάρει και τον Κουέστα να διώχνει. Η απάντηση του Άρη ήρθε άμεσα στο 74′, με τον Μαντσίνι να απειλεί εντός περιοχής και τον Τσιντώτα να αποκρούει. Η επόμενη φάση ήρθε στο 87′ με τους παίκτες της ΑΕΚ να συνεργάζονται και ο στόπερ της Ένωσης, ο Νεντελτσιάρου να αστοχεί εντός περιοχής. Έτσι έχουμε το «στείρο» 0-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, με τον Άρη να μένει ικανοποιημένος από αυτό το σκορ.

Ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας – Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας – Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Λόπες – Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ, Μάνταλος.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ροζ, Σάκιτς, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Μάνος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ