Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια!

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια η συνοικία της Νίκαιας στον Πειραιά πανηγυρίζει εδώ και λίγες ώρες την επάνοδο του Ιωνικού στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Εργοτέλη στο 60ό λεπτό και με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Σκόρερ του χρυσού τέρματος που χάρισε τη νίκη και παράλληλα την απευθείας άνοδο στη Super League 1 ήταν ο Γιώργος Μανάλης στο 81′. Νωρίτερα οι Κρητικοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 60′ με τον Κοκκίνη και ζούσαν το όνειρο της ανόδου το οποίο όμως δεν κράτησε πολύ. Την ισοφάριση πέτυχε για τους Νικαιώτες ο Μουμίν στο 74′. Μετά το τέλος του αγώνα οι άνθρωποι του Εργοτέλη εξέφρασαν έντονα παράπονα για τη φιλοξενία που είχαν από τη γηπεδούχο ομάδα. Αναφέρθηκαν μάλιστα σε ρεκόρ παρανομίας, τραμπουκισμούς και παρουσία μπράβων κατηγορώντας τον Ιωνικό για όλα αυτά.

Την ίδια ώρα στο ένα από τα άλλα δύο παιχνίδια με το οποία έπεφτε η αυλαία της τελευταίας αγωνιστικής των play off και είχε το ίδιο τεράστιο ενδιαφέρον, στην Ξάνθη η τοπική όμάδα αντιμετώπιζε τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό. Και οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη για να έχουν όσο γίνεται περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας (=άνοδος) και αυτή κατέληξε στους γηπεδούχους. Τελικό σκορ 1-0 με ένα γκολ που σημείωσε ο πολύ καλός και στο σημερινό αγώνα Πάτρικ Έμπερτ στο 75ο λεπτό. Η νίκη πανηγυρίστηκε έντονα από τους ακρίτες καθώς μπορεί να οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με τον Παναιτωλικό αλλά σήμανε την επίτευξη του μίνιμουμ στόχου της περιόδου που δεν ήταν άλλος από τη δεύτερη και λιγότερο προνομιούχο θέση του πρωταθλήματος.

Στο τρίτο και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον παιχνίδι στα Χανιά ο Κισσαμικός επικράτησε του Διαγόρα Ρόδου με σκορ 2-0 με σκόρερς τους Σουντούρα στο 18′ και Μπραμπίλα στο 64′. Οι γηπεδούχοι τερμάτησαν στην 5η θέση και οι φιλοξενούμενοι στην 6η.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Ιωνικός – Εργοτέλης  2-1  (Μουμίν 74′, Μανάλης 81′-Κοκκίνης 60′)

Ξάνθη – Λεβαδειακός  1-0  (Έμπερτ 75′)

Κισσαμικός – Διαγόρας Ρόδου  2-0  (Σουντούρα 18′, Μπραμπίλα 64′)

Η τελική βαθμολογία της Super League 2 έχει ως εξής:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ