Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

GP Μονακό – Qualifying: Poleman ο Charles Leclerc!

Σε μια απίθανη περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, ο Charles Leclerc έκανε το “θαύμα” και κατέκτησε την pole position, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην εκκινήσει πρώτος! Μετά από σύγκρουση στις μπαριέρες, λίγα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του Q3, όπου βγήκε και η κόκκινη σημαία. Ο Μονεγάσκος ελπίζει στο να μην έχει πάθει τεράστια ζημιά το μονοθέσιο του, για να μπορέσει να εκκινήσει από την πρώτη θέση.

Στο Q1, ο Schumacher δεν μπόρεσε καν να πραγματοποιήσει κάποιο γρήγορο γύρο, διότι η ομάδα της Haas δεν μπόρεσε να επισκευάσει το μονοθέσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τεράστια έκπληξη ήταν η πρόκριση του Russell στο Q2, ενώ εκτός έμεινε ο Alonso, τερματίζοντας δέκατος έβδομος, όπως και ο Tsunoda, που κατέκτησε την δέκατη έκτη θέση.

Στο Q2, τεράστια έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Ricciardo, όπου παραδοσιακά στο Μονακό πραγματοποιούσε πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ αντίθετα ο Vettel, που δείχνει σε καλή κατάσταση στους τελευταίους αγώνες, κατάφερε και πέρασε στο Q3, με αρκετή δόση τύχης.

Στο Q3, ο Verstappen ήταν ο πρώτος που έκανε ταχύτερο γύρο και βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τις Mercedes να μην μπορούν σε καμιά περίπτωση να πλησιάσουν, ο Leclerc “πέταξε” αφήνοντας πίσω τον Verstappen 3 δέκατα περίπου. Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Q3, βγήκαν ξανά όλοι οι πιλότοι για νέα γρήγορη προσπάθεια, με τον Verstappen να κάνει πρώτο ταχύτερο sector, όλα έδειχναν ότι θα κατακτήσει την pole position. Αλλά μετά από λάθος του Leclerc, διέλυσε την Ferrari του, αναγκάζοντας τους αγωνοδίκες, να βγάλουν κόκκινη σημαία και να ολοκληρώσουν πρόωρα τη διαδικασία. Ο Leclerc, ελπίζει στο να μην χρειαστεί πολλές επεμβάσεις το μονοθέσιο του, ώστε να εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα στις 16:00 ώρα Ελλάδος

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτήριων:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ