Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ικανός γυμναστής, φιλόδοξος προπονητής (Videos)

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει την χαρά να φιλοξενεί έναν αθλητή της ενόργανης γυμναστικής, τον Νικόλα Κρανίτη.

 

Ο 25χρονος γυμναστής από την Αθήνα ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα από τεσσάρων ετών και με τον σύλλογο της Αργυρούπολης μέχρι τα 16 του είχε ήδη κερδίσει αρκετούς εγχώριους τίτλους, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε διεθνείς αγώνες με την Εθνική ομάδα ως έφηβος!

Από 18 χρόνων έως και τα 22-23 ταλαιπωρήθηκε από συνεχείς τραυματισμούς στους ώμους κυρίως (3 χειρουργεία), ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και τους ξεπέρασε, προχωρώντας και μετρώντας 2 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα αντρών σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και μία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Ο Νικόλας μίλησε αποκλειστικά στο site μας για την ενόργανη γυμναστική & τα αγωνίσματα της, αλλά και για τα όνειρά του.

1) Πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στη ζωή σου;

«Ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, αν σκεφτείς ότι ασχολούμαι με την γυμναστική 20 χρόνια τουλάχιστον και τα τελευταία 6 ως προπονητής!».

2) Άλμα, Ασκήσεις Εδάφους, Κρίκοι, Πλάγιος Ίππος, Μονόζυγο, Παράλληλοι Ζυγοί. Ποιο αγώνισμα θεωρείς πιο δύσκολο και ποιο απολαμβάνεις περισσότερο;

«Πιστεύω πως ο κάθε αθλητής μπορεί να σου απαντήσει σε αυτή την ερώτηση και διαφορετικό όργανο! Είναι πιο πολύ πιστεύω στο τι θα σου ταιριάξει και τι όχι. Για μένα πιο δύσκολα είναι το μονόζυγο και το δίζυγο! Όσο για τα αγωνίσματα που ευχαριστιέμαι πολύ να κάνω, είναι η προπόνηση στο έδαφος και οι κρίκοι».

3) Υπάρχουν μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την ενόργανη γυμναστική;

«Υπάρχουν αρκετά μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν και τους αρέσει και αρκετά μπορώ να πω η ενόργανη γυμναστική! Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν κατά την γνώμη μου οι απαραίτητες υποδομές για να μπορέσουν τα παιδιά να συνεχίσουν σε αυτό το άθλημα!».

4) Ποιοι είναι οι στόχοι & τα όνειρα σου;

«Οι στόχοι μου την προκειμένη περίοδο είναι να ετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τα τεστ επιλογής που θα γίνουν για την στελέχωση της ομάδας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος! Νομίζω το όνειρο κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα. Έτσι και το δικό μου!».

5) Πότε και ποιοι είναι οι επόμενοι αγώνες σου;

«Ο επόμενος αγώνας είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στις 17 Ιουλίου και από εκεί και πέρα όπως προείπα, τα τεστ επιλογής για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα!».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ