Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

GP Μονακό – Αγώνας: Νικητής ο Verstappen, άτυχος ο Leclerc

Τεράστια νίκη για τον Verstappen στο GP του Μονακό, περνώντας στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών, καθώς προσπέρασε τον Hamilton, που είχε ένα κακό αγώνα, τερματίζοντας έβδομος. Δεύτερη θέση για τον Sainz, τρίτος ο Norris.

Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα, στο γύρο σχηματισμού, ο Leclerc είπε στο team radio ότι υπάρχει πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, γι’ αυτό το λόγο, αναγκάστηκε αντί να πάει να εκκινήσει από την πρώτη θέση, μπήκε στα pits για να εγκαταλείψει και η Ferrari έμεινε με ένα μονοθέσιο στη πίστα.

Στην εκκίνηση, οι πιλότοι ήταν αρκετά προσεκτικοί για να μην συγκρουστούν, με τους οδηγούς της πρώτης δεκάδας να κρατούν τις θέσεις τους και να μην επιχειρούν προσπέραση.

Όσο περνούσαν οι γύροι, ο Sainz μείωνε την διαφορά από τον δεύτερο Bottas, που διαμαρτυρόταν για την φθορά των ελαστικών του.

Στον 31ο γύρο, ήρθε και η εγκατάλειψη του Bottas. Όταν μπήκε στα pits, υπήρξε πρόβλημα με το εμπρός δεξί ελαστικό και οι μηχανικοί δεν μπορούσαν να το αλλάξουν, αναγκάζοντας τον Φινλανδό να εγκαταλείψει.

Στην συνέχεια του αγώνα δεν υπήρξε κάποια τεράστια διαφοροποίηση. Την μεγαλύτερη έκπληξη την πραγματοποίησε ο Vettel, κατακτώντας την πέμπτη θέση, θυμίζοντας Vettel απ’ τα παλιά, καθώς αναδείχθηκε Driver of the Day, μετά από ψηφοφορία του κοινού.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ