Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κύπελλο με… ορισμό στην ΑΕΚ!

Μεγάλος Τελικός με κάθε σημασία έγινε στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης για το Κύπελλο Χάντμπολ των Ανδρών ανάμεσα στην Ευρωπαία ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Νικήτρια η Ένωση με σκορ 24-22.

Λίγες μέρες πριν από τους δύο Τελικούς για το EHF Cup με τη Σουηδική Ίσταντς η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει άλλο ένα τρόπαιο με αντίπαλο τον έταιρο Δικέφαλο, αυτόν του Βορρά. Μεγάλο και ξεκάθαρο φαβορί στα προγνωστικά η Ένωση αφού εκτός της φανερής διαφοράς δυναμικότητας και ποιότητας ανάμεσα στους δύο φιναλίστ, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε χωρίς τον αρχηγό και φυσικό του ηγέτη Απόστολο Παλάσκα ο οποίος καθόταν στον πάγκο με πατερίτσες μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του στο πόδι. Παρόλα αυτά είδαμε έναν συναρπαστικό αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στην κυριολεξία.

Οι παίκτες του Πάνου Γούσιου παρουσιάστηκαν ψυχωμένοι και αποφασισμένοι να κάνουν την έκπληξη και δεν άφησαν την ΑΕΚ να ξεφύγει σε κανένα σημείο του αγώνα. Απέναντί τους όμως δεν είχαν μόνο την ακριβότερη ομάδα του ελληνικού χάντμπολ αλλά και ένα διαιτητικό δίδυμο που για κάποιον λόγο έκανε τα αδύνατα δυνατά για να κατακτήσει το τρόπαιο η αθηναϊκή ομάδα. Έτσι είδαμε να αποβάλλεται αυστηρά με απευθείας κόκκινη ο Σεϊρεκίδης του ΠΑΟΚ στο 7ο μόλις λεπτό για βίαιο μαρκάρισμα. Στην ίδια φάση υποδείχτηκε φανερά όπως φάνηκε και από τον τηλεοπτικό φακό κόκκινη κάρτα και στον Μπουνέτα της ΑΕΚ ο οποίος κανένας δεν κατάλαβε για ποιον λόγο επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά στον αγώνα και συνέχιζε να παίζει κανονικά! Οι ασπρόμαυροι δεν πτοήθηκαν και παρέμεναν πάντα κοντά στο σκορ παρά τις άνισες δίλεπτες αποβολές (συνολικά 9-3 υπέρ της ΑΕΚ) και τη μεροληπτική αντιμετώπιση των σκληρών μαρκαρισμάτων των παικτών του Δημήτρη Δημητρούλια. Σε παρόμοιες φάσεις οι παίκτες του ΠΑΟΚ τιμωρούνταν με δίλεπτες ενώ εκείνοι της ΑΕΚ όχι. Και το λέμε αυτό έχοντας παρακολουθήσει εκατοντάδες αγώνες του αθλήματος τα τελευταία 30 χρόνια και γνωρίζοντας τους κανονισμούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί η αγωνιστικότητα και το πάθος κατά κύριο λόγο των αθλητών του ΠΑΟΚ και να τους δοθούν πολλά συγχαρητήρια δεδομένων και των δυσκολιών που είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του Τελικού. Μεγάλη εμφάνιση για τους νικητές από τον Αυστριακό τερματοφύλακα και MVP του  Τελικού Μπάουερ με σημαντικές επεμβάσεις, ενώ για τον ηττημένο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστής ήταν ο Σέρβος Στογιάνοβιτς αλλά και ο Άρσιτς που είχε επίσης αρκετές αποκρούσεις και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι και ο Καραγκιοζόπουλος που πέτυχε ουκ ολίγα τέρματα έξω από τη γραμμή των 9 μέτρων.

ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 24-22
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-2, 10-6, 11-7, 13-9, 14-11 (ημχ), 15-13, 17-17, 20-18, 20-20,21-21, 24-22
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Γιάντσα, Αραμπατζής 4, Τζηράς, Δομπρής 2, Νικολαΐδης Κοσανοβιτς, Μυλωνάς 4, Κοτσιώνης, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Μπουνέτα 4, Καλόμοιρος 1, Κεδέρης 4.
ΠΑΟΚ (Γούσιος): Τσαναξίδης 3, Μέντουριτς 2, Λιάπης 3, Αποστόλου, Στογιάνοβιτς 6, Σεϊρεκίδης, Καραγκιοζόπουλος 3, Καβουσανάκης, Τζωρτζίνης 1, Γκίγκοφ, Άρσιτς, Παπαβασίλης 3, Νικολαΐδης 1, Γιορανίδης, Κυριακίδης, Παλάσκας.
Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος. Δίλεπτα: 4-8. Κόκκινες: Σεϊρεκίδης (7:12 – επικίνδυνο παιχνίδι δεν κρατήθηκε δελτίο), Χασεκίδης (συνοδός ΠΑΟΚ 48:18 για διαμαρτυρία). Πέναλτι: 4/5 – 1/1

Ανακοίνωση εξέδωσε μετά τη λήξη του αγώνα ο Α.Σ. ΠΑΟΚ εκφράζοντας τα έντονα παράπονα του Συλλόγου για την αντιμετώπιση που είχε η ομάδα από τους δύο διαιτητές. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεσσαλονίκη, 23/05/21

Σε έναν Τελικό Κυπέλλου, που υποτίθεται ότι πρωταγωνιστές θα έπρεπε να είναι οι αθλητές που αγωνίζονται και νικητής το ίδιο το άθλημα, τελικά είδαμε αρνητικούς πρωταγωνιστές τους διαιτητές του αγώνα και νικήτρια την παρασυναγωγή του αθλήματος.

Οι referees, από την αρχή, έκαναν φανερές τις προθέσεις τους, αφήνοντας την ομάδα του ΠΑΟΚ να αγωνίζεται με 3 και με 4 παίκτες, διακωμωδώντας ουσιαστικά το ίδιο το άθλημα.

Ο ΠΑΟΚ, διαχρονικά, έχει αποδείξει ότι δεν πανηγυρίζει πέτσινες νίκες και δεν γιορτάζει τίτλους, που δεν προέρχονται αποκλειστικά από τη δική του αγωνιστική αξία.

Η απόδοση, όμως, των διαιτητών του τελικού, δυστυχώς μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις!

Ο ΠΑΟΚ, προστατεύει και θα προστατεύσει τον ιδρώτα των αθλητών του και, απαιτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο τον σεβασμό του Συλλόγου από τα αρμόδια όργανα και τις αρμόδιες αρχές.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα μας για την καταπληκτική της απόδοση και την ψυχή που έδειξε στο γήπεδο!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ