Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Glory Glory Manchester United! (Video)

Σαν σήμερα πριν από 53 χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίζει το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης στο Γουέμπλει, νικώντας την Μπενφίκα στην παράταση με 4-1.Αυτή ήταν η 1η φορά που Αγγλική ομάδα κέρδισε το τρόπαιο, αλλά όχι η πρώτη Βρετανική ομάδα, αφού η Σέλτικ τα είχε καταφέρει το 1967.

 

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να ανακάμψει από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου (1958) και 10 χρόνια μετά κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην κορυφή της Ευρώπης, με ηγέτη τον Σερ Ρόμπερτ «Μπόμπι» Τσάρλτον.

Τον τελικό παρακολούθησαν 100.000 θεατές, με τον Τσάρλτον να κάνει το 1-0 στο 54ο λεπτό, τον Γκράσα να ισοφαρίζει στο 79′ σε 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.Στο ημίωρο της παράτασης οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν το 4-1 μέσα σε 6 λεπτά, με τον Τζορτζ Μπεστ στο 93′, με τον Μπράιαν Κιντ στο 94′ & με τον Τσάρλτον στο 99′.

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ματ Μπάσμπι): Στέπνεϊ, Μπρέναν, Νταν, Κρέραντ, Φουλκς, Στάιλς, Μπεστ, Κιντ, Τσάρλτον, Σαντλερ, Αστον.

Μπενφίκα (Ότο Γκλόρια): Χενρίκε, Καλίστο, Φερνάντες, Σάντος, Κρουζ, Γκράσα, Κολούνα, Αουγκούστο, Εουσέμπιο, Τόρες, Σιμόες.

Διαιτητής: Κοντσέτο Λο Μπέλο (Ιταλία)

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ