Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Chelsea!

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για τους Μπλε του Λονδίνου, καθώς βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο τελικός του Champions League που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο βρήκε νικήτρια την Chelsea με το τελικό 0-1 να διαμορφώνεται με το “ψυχρό” τελείωμα του Kai Havertz στο 42′, έπειτα από ασίστ του Mason Mount.

Η ομάδα του Thomas Tuchel βρέθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης και θα πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το Λονδίνο μαζί με τους φίλους της που την ακολούθησαν ως την Πορτογαλία και το κύπελλο “με τα μεγάλια αυτιά”.

Το άριστα τακτικά στημένο σύνολο του Tuchel δεν “έσπασε” ούτε μετά τον πρόωρο τραυματισμό του ηγέτη στην άμυνα, Thiago Silva, καθώς ηγετικό ρόλο ανέλαβε ο αρχηγός της ομάδας, César Azpilicueta. Συγκλονιστικός υπήρξε για ακόμη μία φορά ο N’Golo Kanté, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η συνολική απόδοση των μπακ, Ben Chilwell και Reece James. Το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τον χαρακτηρισμό της Chelsea ως το “αουτσάιντερ” του σημερινού (29.05.2021) τελικού.

Στην αντίπερα όχθη, η Manchester City του Pep Guardiola δεν έπιασε τα συνηθισμένα “ύψη” της απόδοσης της. Μετά το “χαμένο” πρώτο ημίχρονο, οι “Πολίτες” μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν το ματς, ωστόσο οι προσπάθειες τους βρήκαν μπροστά τους ένα καλά οργανωμένο σύνολο που ήταν αποφασισμένο να μην χάσει. Ο τραυματισμός του De Bruyne στο δεύτερο ημίχρονο “έκοψε στα δύο” την επιθετική ανάπτυξη της City, ενώ ούτε η είσοδος του Agüero, στο τελευταίο του ματς με την ομάδα, κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση.

Η τρίτη νίκη της Chelsea απέναντι στην City για την φετινή χρονιά, την έφερε στην κορυφή της Ευρώπης για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021, σε μία χρονιά που κανείς δεν το περίμενε αυτό να συμβεί.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Από μικρός έχει μεγάλη αγάπη για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρο. Η θεματική των άρθρων του περιλαμβάνει κυρίως το αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ