Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δίδυμη δύναμη

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει τη χαρά να φιλοξενεί δύο εξαιρετικούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι και δίδυμα αδέρφια (25/07/2000). Μιλάμε για τον Χρήστο & τον Κώστα Καρακώστα που φέτος αγωνίζονται στη 2η κατηγορία του Λουξεμβούργου με τη φανέλα της Berdenia Berbourg.

 

Ο Κώστας είναι τερματοφύλακας και έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή (U17) και στην μεγάλη ομάδα του «Γηραιού», στη Γερμανική Tus Koblenz (U19), στη Νίκη Βόλου και στη Syra Mensdorf από το Λουξεμβούργο.

 

 

Ο Χρήστος είναι επιθετικός και έχει παίξει στον Ηρακλή (U17), στον Πανσερραϊκό (U20), στη Γερμανική Ssv Reutlingen (U19), στην Tus Koblenz (U19), στον Ολυμπιακό Βόλου, στην Κέρκυρα και στη Syra Mensdorf.

 

Τα αδέρφια μίλησαν αποκλειστικά στο site μας για το ξεκίνημα τους στον βασιλιά των σπορ, για τη συνύπαρξή τους στην ίδια ομάδα, αλλά και για τα όνειρά τους.

 

1) Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη “στρογγυλή θεά” και σε ποια ηλικία;

Κώστας: «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 5 ετών, στις ακαδημίες της Arsenal Soccer School στην Ελλάδα». 

Χρήστος: «Ξεκίνησα να ασχολούμαι λόγω του πατέρα μου, διότι είχε ακαδημία ποδοσφαίρου και έτσι ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα σε ηλικία 5 ετών».

2) Ποιες είναι οι διαφορές του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, με αυτό του εξωτερικού;

Κώστας: «Αρχικά, το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό είναι πιο απαιτητικό και πιο γρήγορο απαιτεί πολύ καλή τεχνική αλλά και ταυτόχρονα απλότητα! Πολύ βασικό χαρακτηριστικό επίσης είναι δύναμη και οι καλές αντοχές!».

Χρήστος: «Οι διαφορές που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο του εξωτερικού σε σχέση με την Ελλάδα είναι αρκετές. Ξεκινώντας από την οργάνωση, την εκπαίδευση, την νοοτροπία καθώς και το γενικό επίπεδο».

3) Τι κοινά στοιχεία έχεις με τον αδερφό σου, ως προς τρόπο που αγωνίζεσαι;

Κώστας: «Τα κοινά στοιχεία που έχω με τον αδερφό μου, πιστεύω είναι η εργατικότητα μέσα στη προπόνηση και η μαχητικότητα και το πάθος μέσα στο αγωνιστικό χώρο».

Χρήστος: «Πιστεύω πως τα κοινά που έχω με τον αδερφό μου στον αγώνα, είναι το πάθος, η συγκέντρωση και η αυτοπεποίθηση». 

4) Πόσο σημαντικό είναι να είστε συμπαίκτες με τον αδερφό σου στην ομάδα;

Κώστας: «Στο παρελθόν ήμασταν αρκετές χρονιές συμπαίκτες. Είμαι χαρούμενος που είμαστε στην ίδια ομάδα και φέτος. Είναι σημαντικό που είμαστε μαζί, γιατί πέρα από αδερφός μου είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Χρήστος: «Σίγουρα το να έχεις ένα δικό σου πρόσωπο, πόσο μάλλον τον αδερφό σου, στην ίδια ομάδα είναι ένα μεγάλο κίνητρο, διότι σου δίνει μεγαλύτερη σιγουριά. Παρ’ όλα αυτά έχουμε αγωνιστεί και σε διαφορετικές ομάδες και πάντα για εμάς ήταν το ίδιο». 

5) Ποιος είναι πιο καλός από τους δύο; Ο Χρήστος ή ο Κώστας;

Κώστας: «Αν και αγωνιζόμαστε σε τελείως διαφορετικές θέσεις, ο Χρήστος είναι ένας παίκτης με πολύ καλή τεχνική, γρήγορος και δυνατός. Επίσης τη περσινή σεζόν σκόραρε και σημαντικά γκολ. Θεωρώ τη περσινή σεζόν ο Χρήστος ήταν καλύτερος».

Χρήστος: «Το ποιος είναι πιο καλός από τους δύο είναι δύσκολο να το πει κανείς, καθώς παίζουμε σε διαφορετικές θέσεις. Αλλά πιστεύω πως και οι δυο μας έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά και θα έχουμε μεγάλη εξέλιξη. Ωστόσο, μπορώ να πω ότι την περσινή χρονιά ο Κώστας είχε αρκετές ατομικές διακρίσεις που βοήθησαν και την ομάδα, για αυτό και τον θεωρώ ένα πολύ καλό τερματοφύλακα».

6) Μέχρι που φτάνουν τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα;

Κώστας: «Στόχος μου είναι να δουλεύω καθημερινά να εξελίσσομαι και να κάνω μικρά και σταθερά βήματα. Ποδοσφαιρικό όνειρο σίγουρα θα ήταν να αγωνιστώ σε ένα από το κορυφαία πρωταθλήματα».

Χρήστος: «Είναι αρκετά νωρίς ακόμα για να πω πόσο ψηλά μπορώ να φτάσω αλλά σίγουρα μέσα μου πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνατότητες μου. Έχω βάλει κάποιους προσωπικούς στόχους και πιστεύω πως με σκληρή δουλειά θα τους πραγματοποιήσω μελλοντικά».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ