Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η πυρπόληση ενός ιστορικού σωματείου (Video)

Σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια, η Λευκωσία και τα προάστεια της τέθηκαν σε συναγερμό, ύστερα από επανειλημμένες επιθέσεις έξαλλων Τουρκικών στιφών εναντίον Ελληνικών περιουσιών.

 

Ήταν μία μεγαλειώδης κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σε λίγα λεπτά ευθύς μετά από την έναρξη των κωδωνοκρουσιών.Στόχος των Ελληνοκυπρίων ήταν να διασφαλίσουν με νύχια και με δόντια ζωές και περιουσίες Ελληνικές από τις απρόκλητες και αδικαιολόγητες επιθέσεις αφιονισμένων Τούρκων διαδηλωτών.Αφορμή για τα επεισόδια στάθηκε η ρίψη βόμβας γύρω στις 10:15 μ.μ. της 7ης Ιουνίου 1958, από διερχόμενο αυτοκίνητο ενάντια στο γραφείο πληροφοριών του Τουρκικού Προξενίου, το οποίο βρισκόταν στην οδό Κερύνειας κοντά στο σταθμό της Αστυνομίας Τροχαίας.

 

Μια ημέρα σταθμός που δεν πρέπει ποτέ να λησμονούνε οι φίλοι του Ολυμπιακού Λευκωσίας.Εκείνη την αποφράδα ημέρα λίγες ώρες μετά τον ισόπαλο αγώνα της του συλλόγου εναντίον της Ανόρθωσης Αμμοχώστου (3-3), οι Τούρκοι σε συνεργασία με Άγγλους αποικιοκράτες πυρπόλησαν το σωματείο του ιστορικού Ολυμπιακού.

Ένα σωματείο που υπήρξε προπύργιο ξεσηκωμού και αγώνων την τότε εποχή για την πολυπόθητη ελευθερία και Ένωση με την μητέρα πατρίδα.Οι γνήσιοι Ολυμπιακοί έχουν καθήκον & υποχρέωση να ακολουθούνε πιστά τα λόγια του τότε προέδρου του σωματείου, Δρ. Νίκου Θεμιστοκλέους, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«Όπως δεν χάνεται ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, δεν θα χαθεί ούτε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας».

Είχε απόλυτο δίκιο, καθώς όλοι ξέρουμε τι έχει περάσει αυτό το σωματείο αλλά είναι ακόμα ζωντανό.Όλοι ξέρουνε πως ο Ολυμπιακός θα ζει ανά τους αιώνας όποια δυσκολία και αν βρεθεί μπροστά του, διότι πάντα θα έχει τον κόσμο δίπλα του που έχει ως φωτεινό του φάρο τον καμένο Ολυμπιακό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ