Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τεχνίτης και πολυθεσίτης

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει την χαρά να φιλοξενεί έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από την Αίγινα, ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια ευκολία σαν σέντερ μπακ, σαν αμυντικό χαφ, αλλά και σαν κεντρικός μέσος.

 

Είναι ο Σταύρος Αβραμίδης και έχει ξεκινήσει από τις Ακαδημίες του Σαρωνικού Αίγινας, με επόμενο σταθμό τη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου.Οι Ακαδημίες της Ισπανικής Βαλένθια στην Αθήνα ήταν το επόμενο του βήμα, ενώ μετά επέστρεψε στη Δάφνη Παλαιού Φαλήρου αλλά αυτή τη φορά για την αντρική ομάδα.Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Αγροτικό Αστέρα, έπειτα στον Ελευθεριακό και τώρα αγωνίζεται στα Πετράλωνα.

 

Τώρα ήρθε η στιγμή για τον 19χρονο ποδοσφαιριστή, να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα test training για μία εβδομάδα, στην Fagersta της Σουηδίας, όπου ηγείται ο Remco Boere και το επιτελείο του, καθώς από το Fysio Sport Football Center που διοργάνωσε ο Ηλίας Καρακώστας στην ΑΠΕ Λαγκαδά πριν 2 χρόνια, παρακολουθήθηκε η προπονητική του διαδικασία και αποφασίστηκε η επιλογή του. 

Ηλίας Καρακώστας και Remco Boere, στο Ολλανδικό Καμπ του Λαγκαδά.

Αυτό είναι ένα νέο ξεκίνημα για τον Σταύρο Αβραμίδη, όπου θα ταξιδέψει στις 12 Ιουνίου για τη Στοκχόλμη & έπειτα 2 ώρες οδικώς για το όνειρο… της εξέλιξης!!

 

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει για Σουηδία ο νεαρός ποδοσφαιριστής, μίλησε αποκλειστικά στο site μας για τους στόχους του, για τους ρόλους που αναλαμβάνει μέσα στο γήπεδο, αλλά και για τις ομάδες που θεωρεί φαβορί στο EURO 2021.

 

1) Ποιος είναι ο λόγος που αγάπησες το ποδόσφαιρο και οι ποιοι οι στόχοι σου;

«Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα.Κάθε φορά που πατάω μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μου εκτός από την μπάλα.Το ποδόσφαιρο προκαλεί χαρά, χαμόγελα, συγκινήσεις.Επίσης ενώνει ανθρώπους, δημιουργεί φιλίες, προσφέρει ευχαρίστηση και σε βοηθάει πνευματικά, σωματικά και ψυχικά.Στόχος μου είναι να παίξω επαγγελματικά, κυρίως στο εξωτερικό.Με πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο υπομονή και τύχη, εύχομαι και πιστεύω να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μου».

2) Μπορείς και αγωνίζεσαι σε διάφορες θέσεις μέσα στο γήπεδο.Ποια θέση απολαμβάνεις περισσότερο και ποια σου ταιριάζει;

«Η θέση που απολαμβάνω περισσότερο και πιστεύω ότι μου ταιριάζει είναι αυτή του αμυντικού χαφ.Περνούν πολλές μπάλες από τα πόδια του παίκτη, που αγωνίζεται στην συγκεκριμένη θέση κατά την διάρκεια του αγώνα και προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση αυτό».

3) Ποιο θεωρείς πως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για έναν ποδοσφαιριστή σε ένα ενενηντάλεπτο;

«Το δυσκολότερο κομμάτι για έναν ποδοσφαιριστή κατά την διάρκεια ενός αγώνα, είναι να καταφέρει να κρατήσει όλο το ενενηντάλεπτο την συγκέντρωση του στο παιχνίδι και στις οδηγίες του προπονητή».

4) Αν σου δινόταν η ευκαιρία να ασχοληθείς με κάποιο άλλο άθλημα, ποιο θα επέλεγες και γιατί;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω σκεφτεί τον εαυτό μου να ασχολείται με άλλο άθλημα εκτός από το ποδόσφαιρο.Αν όμως διάλεγα να κάνω κάποιο άλλο άθλημα, θα ήταν σίγουρα ένα ομαδικό».

5) Υπάρχει κάποιος παίκτης που θαυμάζεις στο Παγκόσμιο στερέωμα;

«Η αλήθεια είναι ότι θαυμάζω πολλούς ποδοσφαιριστές.Αυτός όμως που ξεχωρίζω λίγο παραπάνω και τον έχω ως πρότυπο, είναι ο Φρανκ Ντε Γιόνγκ της Μπαρτσελόνα.Αγωνίζομαι σε αντίστοιχες θέσεις με αυτόν τον παίχτη και παίρνω παραδείγματα από τις κινήσεις και τις αποφάσεις του μέσα στο γήπεδο.Είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας, βρίσκεται παντού και γίνεται κομβικός για την ομάδα του».

6) Σε λίγες μέρες ξεκινάει το EURO 2021.Ποιες ομάδες πιστεύεις πως μπορούν να ξεχωρίσουν σε αυτό;

«Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία πιστεύω θα ξεχωρίσουν στο EURO 2021.Είναι κατά τη γνώμη μου οι 3 πιο έτοιμες ομάδες, για να διεκδικήσουν το κύπελλο».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ