Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ιστορική πρόκριση της Σάκκαρη στους “4” του Ρολάν Γκαρός!

Νέα μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό τένις που σίγουρα διάγει τις καλύτερες μέρες του. Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε και την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ με 2-0 σετ (6-4, 6-4) και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά ενός γκραν σλαμ και συγκεκριμένα του Ρολάν Γκαρός!

Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά τη νίκη της επί της περσινής φιναλίστ Σοφία Κένιν στη φάση των “8” επανέλαβε το ίδιο και σήμερα (9/6) με την κάτοχο του Ρολάν Γκαρός του 2020 Ίγκα Σφιόντεκ πετυχαίνοντας ένα μεγάλο κατόρθωμα, αφού έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα μας που προκρίνεται στα ημιτελικά του φημισμένου γαλλικού όπεν.

Για να φτάσει στη τεράστια νίκη η Σάκκαρη χρειάστηκε 1 ώρα και 35 λεπτά, ενώ δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα από την αντίπαλό της. Δεν έχασε το ρυθμό της ούτε μετά το ιατρικό τάιμ άουτ… διαρκείας που πήρε η Σφιόντεκ λόγω ενός προβλήματος στο δεξί της πόδι όταν το σκορ ήταν 2-0 υπέρ της Σάκκαρη στο 2ο σετ. Σε γενικές γραμμές η Μαρία φάνηκε απόλυτα συγκεντρωμένη, αποφασισμένη και σε πολύ καλή κατάσταση ενώ δεν την επηρέασε καθόλου το γεγονός ότι αγωνιζόταν για πρώτη φορά στο κεντρικό γήπεδο του Ρολάν Γκαρός. Όπως δήλωσε και η ίδια μετά το τέλος του αγώνα “Μπήκα να κάνω το παιχνίδι μου και απλά ακολούθησα αυτά που που είπε ο προπονητής μου”.

Επόμενη αντίπαλος της τενίστριάς μας στα ημιτελικά η Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα, Νο33 στον κόσμο η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Κόρι Γκοφ επίσης με 2-0 (7-6, 6-3). Η μεγάλη αναμέτρηση που θα δώσει το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό θα γίνει αύριο το απόγευμα (10/6).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ