Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Και στο τέλος… σπάει κι άλλο ρεκόρ ο Ρονάλντο! (Video)

Τελικά τα κατάφερε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 και κέρδισε με 3-0 την Ουγγαρία, κάνοντας ιδανικό ξεκίνημα στο EURO 2021.

 

Βέβαια για όποιον δει το τελικό αποτέλεσμα θα νομίζει πως ήταν ένας υγιεινός περίπατος, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.Αν και όλα έδειχναν πως θα έχουμε δύο φρέσκα και ζεστά κουλουράκια, ο Ράφαελ Γκερέιρο της Ντόρτμουντ είχε άλλη γνώμη, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό και κάνοντας με αρκετή δόση τύχης το 1-0 για τους Πορτογάλους στο 84ο λεπτό του αγώνα.

Τι έγινε στη συνέχεια; Ανέλαβε δράση ο άνθρωπος των ρεκόρ σε κάθε διοργάνωση είτε σε συλλογικό, είτε σε Εθνικό επίπεδο.Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βέβαια, από την άσπρη βούλα το 2-0 στο 87′ και στις καθυστερήσεις (92′) με ωραία κίνηση το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ιβήρων.

Πέρα από τα δύο γκολ του (106), τα οποία τον φέρνουν 3 μακριά από τον Ιρανό Αλί Νταεΐ (109) στη μάχη για την κορυφή των σκόρερς όλων των εποχών σε Εθνικές ομάδες, ο CR7 έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 11 τέρματα, αφού πέρασε τον τεράστιο Πλατινί που είχε 9.

Υπάρχει και συνέχεια για τον Πορτογάλο παικταρά, αφού έγινε ο 1ος παίκτης που λαμβάνει μέρος σε 5 Eυρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ έγινε και ο 1ος που έφτασε τις 39 συμμετοχές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (EURO & Μουντιάλ), ξεπερνώντας τον Γερμανό Σβαϊνστάιγκερ (38).

 

Ουγγαρία: Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατίλα Σάλαϊ, Νατζ (90+5′ Ρόλαντ Βάργκα), Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ (78′ Ζίγκερ), Σέφερ (65′ Νέγκο), Φιόλα (88′ Κέβιν Βάργκα), Άνταμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ (78′ Σεν).

Πορτογαλία: Πατρίσιο, Σεμέντο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο (81′ Ρενάτο Σάντσες), Φερνάντες (89′ Μοουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (71′ Ράφα Σίλβα), Ζότα (81′ Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ