Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρεμιέρα με το δεξί για την Γαλλία

Η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής του Euro 2021, έπεσε με την νίκη της Γαλλίας απέναντι στην Γερμανία με 1-0, με τον Χούμελς να είναι ο άτυχος της βραδιάς, καθώς έβαλε γκολ στα δίχτυα της ομάδας του.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι δύο ομάδες δεν ρίσκαραν πολύ, περιμένοντας περισσότερο κάποιο λάθος από τον αντίπαλο, η Γαλλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να προηγηθεί έπειτα από μία άτυχη στιγμή για τον Χούμελς.

Η Γερμανία, προσπάθησε μέσω της κατοχής να απειλήσει και η πρώτη σημαντική ευκαιρία, ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκνάμπρι, ενώ λίγο πριν, η Γαλλία είχε δοκάρι με τον Ραμπιό. Δύο ακυρωθέν γκολ πέτυχε η Γαλλία με Εμπαπέ και Μπενζεμά, ενώ στο τέλος, κράτησε πίσω τις γραμμές της για να μην υπάρξει κίνδυνος να ισοφαριστεί.

Ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε ιδιαίτερα πολλές φάσεις, ωστόσο οι δύο ομάδες υπηρέτησαν σωστά το τακτικό πλάνο, με την Γερμανία να χάνει στα σημεία, επειδή ίσως δεν είχε την ανάλογη ουσία σε τελική πασά και τελική προσπάθεια. Το 1-0, φανερώνει ότι το παιχνίδι από άποψη θεάματος ήταν φτωχό, αλλά τουλάχιστον είδαμε ένα άρτιο παιχνίδι τακτικά.

Για την δεύτερη αγωνιστική πλέον, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, ενώ η Γαλλία την Πορτογαλία.

Ενδεκάδες:

ΓΑΛΛΙΑ: Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό(94′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά(89′ Τολισό)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Γκίντερ(88′ Τσαν), Χούμελς, Ρίντιγκερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκιουντογκάν, Γκόζενς(88′ Φόλαντ), Χάβερτς(74′ Σανέ), Μίλερ, Γκνάμπρι(74′ Βέρνερ)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθλητικός Δημοσιογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ