Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Και να θυμάστε…» (Videos)

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα διοικητικά στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ας θυμηθούμε την τελευταία κουβέντα του εμβληματικού αρχηγού Φραγκίσκου Αλβέρτη στον κόσμο της ομάδας, που κατέκλυσε τότε το ΟΑΚΑ, στο τελευταίο του ματς με την πράσινη φανέλα (κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 11 Οκτωβρίου 2009).

Σε μια συνέντευξη Τύπου που κράτησε περίπου 45 λεπτά, οι Τάκης Τριαντόπουλος, Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης έκαναν τον απολογισμό της σεζόν που τελείωσε και ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί η ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο, επισημαίνοντας πως το «τριφύλλι» θα βασιστεί στην λογική της περασμένης αγωνιστικής περιόδου (έσοδα – έξοδα).

Επιπλέον, όσον αφορά το μπάτζετ της νέας χρονιάς, τονίστηκε ότι αναμένεται να είναι περίπου στα ίδια πλαίσια με το φετινό, με κάποια ενδεχομένως μικρή αύξηση. Σημαντική αναφορά έγινε και στην επικείμενη συμφωνία με το ΟΑΚΑ, για την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου στον σύλλογο για τα επόμενα 49 χρόνια.

Δεν έλλειψε και ο αγωνιστικός απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε, καθώς και ορισμένες αναφορές σχετικά με το πως θα κινηθεί η ομάδα το επόμενο διάστημα. Επίσης, τονίστηκε ότι θα ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα του προπονητή (με παραμονή ή όχι του Όντεντ Κάτας στο τιμόνι του συλλόγου) καθώς και το γεγονός ότι προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή του ελληνικού κορμού, όπως επισήμανε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Ακολουθεί το βίντεο με όλη τη συνέντευξη Τύπου:

Τώρα, θα αναρωτιέστε πως προκύπτει ο παραλληλισμός της συνέντευξης Τύπου που έγινε σήμερα, με μία δήλωση που έγινε πριν 12 χρόνια περίπου. Λίγο πολύ όλοι όσοι ασχολούνται και παρακολουθούν το άθλημα του μπάσκετ γνωρίζουν τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού, υπό τη διοίκηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Από την περσινή περίοδο, έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σταματάει να είναι ενεργό στέλεχος στη διοίκηση του συλλόγου.

Έτσι, οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να προχωρήσουν με ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης των οικονομικών και με μία διοικητική τριάδα απαρτιζόμενη από τους: Τάκη Τριαντόπουλο (πρόεδρος της ΚΑΕ), Δημήτρη Διαμαντίδη και Φραγκίσκο Αλβέρτη (αμφότεροι σε ρόλο Γενικού Διευθυντή του συλλόγου).

Η αγωνιστική περίοδος που τελείωσε, μπορεί να έφερε δύο τίτλους στην ομάδα, αλλά σίγουρα η πορεία της στην Ευρωλίγκα δεν ήταν αυτή που θα περίμενε ο κόσμος του συλλόγου, ο οποίος έχει μάθει σε τίτλους και διακρίσεις (τερμάτισε στην 16η θέση, η οποία και αποτελεί τη χειρότερή της με το νέο σύστημα της Ευρωλίγκας).

Κι έδω είναι που έρχεται να «κολλήσει» ιδανικά η δήλωση του αρχηγού. Γιατί τώρα είναι η στιγμή που θα κληθεί ο κόσμος να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του (ανοίγουν σιγά – σιγά τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο μετά την κρίση της πανδημίας) σε αυτή την ομάδα που του έχει χαρίσει τόσες και τόσες μεγάλες χαρές.

Γιατί, όπως είχε πει τότε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης:

«Και να θυμάστε και στις χαρές και στις λύπες μαζί…»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ