Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με ένα καλό ημίχρονο έκανε το 2×2 το Βέλγιο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση

Στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης η Δανία αντιμετώπιζε το Βέλγιο για την 2η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του EURO 2020 στη σκιά όσων συνέβησαν πριν λίγες μέρες με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

 

Καταιγιστική η Δανία μπήκε στο γήπεδο με φόρα και κατάφερε να προηγηθεί στο 2’ με δυνατό σουτ του Πόουλσεν μέσα από την περιοχή. Οι Βέλγοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι και δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα στην κατοχή τους με τον Λουκάκου να είναι εξουδετερωμένος. Στο 10’ σταμάτησε το παιχνίδι για να γίνει ενός λεπτού… χειροκρότημα για τον άτυχο της 1ης αγωνιστικής Κρίστιαν Έρικσεν. Το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο υπέρ της Δανίας που δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες κρατώντας το Βέλγιο σε παθητικό ρόλο.

Οι αλλαγές που έκανε ο τεχνικός των Βέλγων Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο κατά πρώτο λόγο του Ντε Μπρόινε αλλά και των Εντέν Αζάρ και Βίτσελ, έβγαλαν όλη την ποιότητα που διαθέτει η ομάδα από τις Κάτω Χώρες και η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου. Έτσι και έγινε, αφού στο 54’ οι Λουκάκου, Ντε Μπρόινε και Τοργκάν Αζάρ έκρυψαν την μπάλα που εμφανίστηκε στα δίχτυα του Κάσπερ Σμάιχελ και το 1-1 ήταν γεγονός. Οι Δανοί παίκτες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και έπρεπε να φτάσουμε στο 75’ για να δούμε μία τελική από την πλευρά τους και συγκεκριμένα από τον Κορνέλιους που βρήκε όμως τον Κουρτουά σε ετοιμότητα. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε σε μία προσπάθεια να ξαναφέρουν το ματς στα ίσα, με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Μπρέθγουεϊτ στο δοκάρι στο 86’ και ένα σουτ του Γιενσεν που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια τρία λεπτά αργότερα.

Το τελικό 2-1 υπέρ του Βελγίου αφήνει μάλλον απογοητευμένους τους Δανούς που βάσει της εικόνας του αγώνα δικαιούνταν κάτι περισσότερο, τουλάχιστον την ισοπαλία. Αν κρίνουμε και τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν σήμερα να αγωνιστούν. Από την άλλοι ο Ισπανός τεχνικός των Βέλγων Ρομπέρτο Μαρτίνεθ πρέπει να ανησυχεί για την κακή εικόνα των παικτών του στο πρώτο ημίχρονο αλλά όσο ο Κέβιν Ντε Μπρόινε θα βρίσκει τα πατήματά του θα αισθάνεται καλύτερα.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ (84’ Όλσεν ), Μάλε, Βας (62’ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (73’ Γένσεν)- Πόουλσεν (62’ Νόοργκαρντ), Ντάμσγκαρντ (73’ Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Φερτόνχεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ, Θ. Αζάρ, Ντεντόνκερ (59’ Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ, Καρασκό (59’ Ε. Αζάρ), Λουκακού , Μέρτενς (46’ Ντε Μπρόινε)

Η βαθμολογία του ομίλου:

  1. ΒΕΛΓΙΟ          6β.
  2. ΡΩΣΙΑ            3β.
  3. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ  3β.
  4. ΔΑΝΙΑ           0β.

 

Επόμενη αγωνιστική 21/6:

Φινλανδία – Βέλγιο

Ρωσία – Δανία

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ