Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τσέκαρε το εισιτήριο για τους «16» η Ιταλία, εύκολα 3-0 την Ελβετία

Δεύτερη πειστική εμφάνιση από τη «Σκουάντρα ατζούρα» και καθαρή νίκη με το ίδιο σκορ (3-0). Αυτή τη φορά θύμα της η Ελβετία σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική του 1ου Ομίλου του EURO 2020 που έγινε στο Ολίμπικο της Ρώμης.

 

Η Ιταλία επέβαλε το ρυθμό της μετά το πρώτο 10λεπτο όπου την κατοχή της μπάλας είχαν οι Ελβετοί. Πρώτη επίσκεψη στα καρέ του Σόμερ στο 10’ και κεφαλιά άουτ του Ιμόμπιλε από καλή θέση και στο 18’ ο αρχηγός Κιελίνι άνοιξε προσωρινά το σκορ αφού το γκολ που πέτυχε από κοντά ακυρώθηκε ως φάουλ με τη χρήση του VAR. Οι γηπεδούχοι δεν έχασαν το ρυθμό τους ούτε μετά την αναγκαστική αλλαγή του Κιελίνι στο 22’ λόγω ενοχλήσεων στο πόδι και έκαναν το 1-0 στο 26′ με κοντινό πλασέ του Λοκατέλι μετά από ωραία προσπάθεια του Μπεράρντι από δεξιά. Στο 37’ καταγράφηκε η τελευταία καλή ενέργεια του ημιχρόνου με τον Σπινατσόλα να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Σόμερ. Παθητική η Ελβετία δεν απείλησε καθόλου τον Ντοναρούμα που κράτησε το 0 για άλλο ένα 45λεπτο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε με τους Ιταλούς να κυκλοφορούν άνετα την μπάλα και την Ελβετία να κάνει την εμφάνισή της για λίγο στα μέσα του ημιχρόνου με δύο καλές προσπάθειες των Σακίρι και Ζούμπερ αλλά ως εκεί. Στο 52’ ο Λοκατέλι διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της Ιταλίας με ένα πολύ ωραίο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Ο Ιμόμπιλε αφού προειδοποίησε με δύο ωραία διαγώνια σουτ στο 72’ και 75’ που πέρασαν λίγο άουτ έγραψε το τελικό 3-0 με επίσης δυνατή μακρινή προσπάθεια.

Πολύ καλύτεροι οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα και έδειξαν ότι μπορούν να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ότι η ομάδα του Μαντσίνι συμπλήρωσε 9 παιχνίδια και 965 συνολικά λεπτά χωρίς να δεχτεί τέρμα.

Ιταλία (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι(24′ Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα(87′ Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι(86′ Πεσίνα), Μπεράρντι(70′ Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε(69′ Κιέζα)

Ελβετία (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σερ(58′ Ζούμπερ), Ακάνζι, Τσάκα, Φρόιλερ(84′ Σοου), Εμπαμπού(58′ Βίλντμερ), Ροντρίγκεζ, Σακίρι(76′ Βάργκας), Εμπολό, Σεφέροβιτς(46′ Γκαβράνοβιτς)

Η βαθμολογία του 1ου Ομίλου μετά από 2 αγώνες:

  1. ΙΤΑΛΙΑ    6β.

2. ΟΥΑΛΙΑ   4β.

3. ΕΛΒΕΤΙΑ  1β.

4. ΤΟΥΡΚΙΑ  0β.

Επόμενη αγωνιστική Ιταλία-Ουαλία και Ελβετία-Τουρκία στις 20/6.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ