Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

GP Γαλλίας – Αγώνας: Μεγάλη νίκη για τον Verstappen

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Verstappen επί Γαλλικού εδάφους. Με φοβερή στρατηγική από την Red Bull, αλλά και με ένα μονοθέσιο το οποίο ίσως πλέον να είναι καλύτερο από από αυτό της Mercedes, ο Ολλανδός κατάφερε να περάσει λίγο πριν το τέλος τον Hamilton.

Στην εκκίνηση του αγώνα, οι πέντε πρώτοι διατήρησαν την θέση τους, μέχρι την στροφή 2. Ο Verstappen μετά από λάθος έχασε την θέση του από τον Hamilton, χωρίς να μπορεί να τον πλησιάσει στην συνέχεια.

Στον 15ο γύρο, ο Leclerc ανοίγει το χορό των pit, αλλάζοντας την μέση γόμα με την σκληρή γόμα. Στον 19ο γύρο μπαίνει στα pits για να περάσει στην σκληρή γόμα και ο Verstappen, ενώ στον αμέσως επόμενο γύρο μπαίνει στα pits και ο Hamilton. O Verstappen όμως θα εκμεταλλευτεί το undercut, και θα βρεθεί μπροστά από τον Hamilton.

Στους γύρους που ακολούθησαν, ο Hamilton πίεζε ασφυκτικά τον Verstappen, ο οποίος στο team radio έλεγε ότι είναι αδύνατον να κρατηθεί στην πρώτη θέση, ενώ απέμεναν 50 περίπου γύροι για την ολοκλήρωση του αγώνα.

Στον 33ο γύρο, η Red Bull παίρνει το ρίσκο να ξαναβάλει τον Verstappen στα pits, ώστε να περάσει από την σκληρή, ξανά στην μέση γόμα.

Στον 35ο γύρο, ο Ολλανδός περνάει με ευκολία τον Perez, ενώ μειώνει την διαφορά από τον δεύτερο Bottas και τον πρωτοπόρο Hamilton, δυο δευτερόλεπτα γύρο με τον γύρο.

Στον 44ο γύρο, ο Verstappen περνάει τον Bottas, με την διαφορά από τον Hamilton να είναι στα 4 δευτερόλεπτα, ενώ απέμεναν 9 γύροι για το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Bottas δεν μπόρεσε να αμυνθεί ιδιαίτερα, διότι τα ελαστικά είχαν τεράστια φθορά.

Μετά την προσπέραση στον Bottas, ο Verstappen δεν μείωνε αρκετά την διαφορά και όλα έδειχναν, ότι ο Hamilton θα διατηρήσει την πρώτη θέση. Αλλά, από τον 49ο γύρο και μετά, ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση από τον Ολλανδό και μέχρι τον 51ο, είχε ήδη απόσταση κάτω του δευτερολέπτου από τον Hamilton.

Στον 52ο γύρο, ο Verstappen με απαιτητική κίνηση περνάει τον Hamilton, χωρίς ο Βρετανός να μπορέσει να αντισταθεί ιδιαίτερα και μέχρι το τέλος, ο Ολλανδός δεν απειλήθηκε, κατακτώντας μια τεράστια νίκη για την μάχη του πρωταθλήματος, ενώ κατάφερε να πάρει και τον βαθμό του ταχύτερου γύρου.

Οδηγός της ημέρας μετά από ψηφοφορία του κοινού, αναδείχθηκε δικαίως ο Max Verstappen για την φοβερή εμφάνιση του.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ