Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι “ρεζέρβες” της Ιταλίας έκαναν τη δουλειά τους

Η Ιταλία πέτυχε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, αυτή τη φορά απέναντι στην Ουαλία με το… φτωχό για αυτήν 1-0 και πέρασε στους “16” του EURO ως πρώτη του Α’ Ομίλου.

 

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων η Ιταλία αντιμετώπισε στο Ολίμπικο της Ρώμης την Ουαλία. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχοντας εξασφαλίσει για τη “Σκουάντρα ατζούρα” την πρόκριση στον επόμενο γύρο προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον αλλάζοντας 8 παίκτες στην αρχική ενδεκάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μπουν στο γήπεδο όχι το ίδιο φουριόζοι και με την ίδια ένταση που είχαν στα δύο προηγούμενα ματς έχοντας όμως και πάλι περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους αλλά χωρίς να γίνονται απειλητικοί για την αντίπαλη εστία. Οι δε Ουαλοί προσπαθούσαν με το κλασικό βρετανικό στιλ παιχνιδιού, δηλαδή με σέντρες και στημένα να πλησιάσουν την περιοχή του Ντοναρούμα.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 39ο λεπτό όταν μετά από φάουλ του Βεράτι ο Ματέο Πεσίνα βρήκε την μπάλα και με μια επαφή την έστειλε στα δίχτυα του Γουόρντ. Τα μοναδικά αξιοσημείωτα σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα ήταν μία καλή στιγμή του Κιέζα για την Ιταλία και μία του Γκάντερ για την Ουαλία στο πρώτο ημίχρονο αλλά και η αποβολή του Αμπαντού στο 55ο λεπτό για επικίνδυνο παιχνίδι στον Μπκερναρντέσκι. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τον αρχηγό και ηγέτη τους Γκάρεθ Μπέιλ αλλά η ήττα με το φτωχό 1-0 σε συνδυασμό με τη νίκη των Ελβετών στο άλλο ματς του ομίλου με διαφορά μικρότερη των τεσσάρων τερμάτων (3-1) έφεραν την ομάδα του νησιού στη 2η θέση και της έδωσαν το εισιτήριο για τη φάση των “16”.

Η Ιταλία με αυτή τη νίκη της έφτασε τους 30 σερί αγώνες χωρίς ήττα (26 νίκες-4 ισοπαλίες) ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ εθνικής ομάδας και περιμένει τον αντίπαλό της που θα είναι μία εκ των Ουκρανία και Αυστρία (όποια τερματίσει 2η στον Γ’ Όμιλο) σε παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ στο Γουέμπλεϊ (26/6, 22:00). Οι Ουαλοί ως 2οι του ομίλου θα παίξουν την ίδια μέρα αλλά στις 19:00 με τον δεύτερο του Β’ Ομίλου (Βέλγιο, Ρωσία, Φινλανδία ή Δανία) στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” του Άμστερνταμ.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα (89′ Σίριγκου), Τολόι, Μπονούτσι (46′ Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Έμερσον, Βεράτι, Ζορζίνιο (75′ Κριστάντε), Πεσίνα, Μπερναρντέσκι (75′ Ρασπαντόρι), Μπελότι, Κιέζα

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς, Γκάντερ, Ρόντον, Αμπαντού, Ν. Γουίλιαμς (86′ Μπ. Νέιβις), Μορέλ (60′ Μουρ), Άλεν (86′ Λέβιτ), Ράμσεϊ, Μπέιλ (86′ Μπρουκς), Τζέιμς (74′ Γουίλσον)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

  1. ΙΤΑΛΙΑ    9β.
  2. ΟΥΑΛΙΑ   4β.(3-2)
  3. ΕΛΒΕΤΙΑ  4β.(4-5)
  4. ΤΟΥΡΚΙΑ  0β.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ