Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πανηγυρική πρόκριση για τους Δανούς «στους 16» – Εκτός διοργάνωσης οι Ρώσοι

Η Ρωσία αντιμετώπισε την Δανία και οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο μόνο το τρίποντο. Οι πρώτοι για να καθαρίσουν την υπόθεση πρόκριση, αλλά οι δεύτεροι για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους.

Α’ ημίχρονο:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με αρκετά φάουλ και την Δανία να έχει την κατοχή χωρίς όμως, να απειλήσει ιδιαίτερα τον Σαφόνοβ. Η εκπληκτική ενέργεια του Γκολοβίν, που πέρασε τους πάντες στην άμυνα της Δανίας, οδήγησε στην πρώτη τελική του ματς με τον Σμάιχελ να διώχνει στο 17′. Ανέβασε στροφές για το επόμενο 10λεπτο η Ρωσία και απείλησε με τον Τζιούμπα να στέλνει την μπάλα άουτ στο 20′. Η απάντηση της Δανίας έφτασε στο 29′ και το απίστευτο σουτ του Χόιμπεργκ που κατέληξε εκτός. Η κατοχή της Δανίας και η γενικότερη υπεροχή της από το 35′ και μετά μετατρέπεται σε 0-1 με το υπέροχο σουτ του Ντάμσγκααρντ. Οι Ρώσοι μετά το δυναμικό τους ξεκίνημα με δύο καλές φάσεις, κλείστηκαν πίσω και έτσι δέχτηκαν ένα γκολ που όπως φαινόταν δεν θα αργούσε να έρθει. Με αυτό τον τρόπο και χωρίς καμία άλλη στιγμή έκλεισε το πρώτο μέρος και οι Δανοί βρήκαν το πρώτο πολύ σημαντικό γκολ.

Β’ ημίχρονο:

Με όρεξη και με σκοπό να κλειδώσουν το ματς στο 2ο μέρος μπήκαν οι Δανοί και το τραγικό λάθος στην άμυνα της Ρωσίας, έδωσε  την ευκαιρία στον Πόουλσεν να σκοράρει κάνοντας το 0-2 στο 59′. Άκομη μια φορά που η αμυντική λειτουργία των Ρώσων δεν ήταν καλή και οι Δανοί, δεν χάρησαν το δώρο που τους δόθηκε. Οι Ρώσοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι λίγα λεπτά μετά το 2ο γκολ που δέχτηκαν, αφού κέρδισαν πέναλτι που ο Τζιούμπα μετέτρεψε σε σε γκολ κάνοντας το 1-2 στο 70′ . Όπως ήταν φυσικό οι Ρώσοι μετά την μείωση στο σκορ, ανέβασαν την απόδοση τους για να βρουν το γκολ που θα τους έστελνε στους ”16”. Στο 79′ όμως μετά από σερί επεμβάσεων του Σαφόνοβ η μπάλα κατέληξε στον Κρίστενσεν που με έναν κεραύνο εκτός περιοχής έκανε το 1-3. Το πάρτι για  τους Δανούς δεν τελειώσε εκεί και έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση ο Μέλε σκόραρε για το 1-4 στο 81′. Κάπως έτσι λοιπόν η Δανία, πετάει εκτός διοργάνωσης την Ρωσία και περνάει «στους 16» της διοργάνωσης.

Ενδεκάδες

Ρωσία (Στ. Τσερτσέσοβ): Σαφόνοβ – Φερνάντες, Ντιβέεβ, Τζίκια, Κουντριάσοβ, Κουζιάεβ – Οζντόεβ, Ζόμπνιν – Μίραντσουκ, Τζιούμπα, Γκολόβιν.

Δανία (Κ. Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Κγιάερ, Βέστεργκααρντ – Βας, Χόιμπεργκ, Ντιλέινι, Μέλε – Μπρέιτγουεϊτ, Πόουλσεν, Ντάμσγκααρντ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ