Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπ(α)ουμ(γκάρτνερ) και πέρασε στους “16”

Σε ένα αρκετά κακό παιχνίδι που έγινε στην Νατσιονάλα Αρένα του Βουκουρεστίου η Αυστρία πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στην Ουκρανία και μαζί τη 2η θέση στον Γ’ Όμιλο και την πρόκριση στη φάση των “16” του φετινού EURO.

 

Οι Αυστριακοί μπήκαν πιο επιθετικά στο παιχνίδι και πήραν σχετικά γρήγορα, στο 20ό λεπτό, το προβάδισμα στο σκορ με κεφαλιά του Μπαουμγκάρτνερ μετά από κόρνερ του Αλάμπα από αριστερά. Οι παίκτες του Φράνκο Φόντα είχαν την κατοχή της μπάλας και ήταν αυτοί που έχασαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να αυξήσουν το σκορ αλλά οι προσπάθειες των Λάιμερ στο 36′ και Αρναούτοβιτς στο 42′ δε βρήκαν στόχο.

Στο δεύτερο μέρος μια από τα ίδια, ίσως και χειρότερα, καθώς είδαμε πάρα πολλά λάθη και έλλειψη φαντασίας και από τις δύο ομάδες. Οι μοναδικές καλές στιγμές ήταν ένα παραλίγο αυτογκόλ για την Αυστρία στο 61′ με κεφαλιά-απόκρουση αμυντικού που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακά του ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ και ένα καλό διαγώνιο σουτ του Γιάρεμτσουκ στο 87′ που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αυστριακού κίπερ.

Η Αυστρία θα αντιμετωπίσει στους “16” την Ιταλία το Σάββατο το βράδυ (26/6, 22:00), αγώνας που θα γίνει στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Η Ουκρανία έχει κάποιες ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης με τους 3 βαθμούς που συγκέντρωσε, αλλά πρέπει να την ευνοήσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των άλλων ομίλων για να περάσει ως μία από τις 4 καλύτερες τρίτες.

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο (85′ Μπεσεντίν), Μαλινόφσκι (46′ Τσιγκάνκοβ), Σαπαρένκο (68′ Μάρλος), Σιντόρτσουκ, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αυστρία: Μπάχμαν, Λάινερ, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Αλάμπα, Σλάγκερ, Λάιμερ (72′ Ιλσάνκερ), Γκρίλιτς, Μπαουμγκάρτνερ (33′ Σεπφ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (90′ Κάλαϊτζιτς)

Η τελική βαθμολογία του Γ’ Ομίλου:

  1. ΟΛΛΑΝΔΙΑ    9β.
  2. ΑΥΣΤΡΙΑ       6β.
  3. ΟΥΚΡΑΝΙΑ    3β.
  4. ΣΚΟΠΙΑ       0β.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ