Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένας σπουδαίος επιθετικός που εκπροσωπεί νέους ποδοσφαιριστές (Video)

Σήμερα ο «Αθλητικός Κόσμος» έχει την τιμή να φιλοξενεί έναν εξαιρετικό επιθετικό από τη Νιγηρία, τον Σκάλα Όμο Αμπντουλάι.

 

Ο 33χρονος από το Κάνο της Νιγηρίας, έχει αγωνιστεί σε περισσότερα από 200 επαγγελματικά παιχνίδια, πετυχαίνοντας 73 γκολ, ενώ έχει αγωνιστεί & σκοράρει σε προκριματικά Champions League και Europa league.

Η σπουδαία καριέρα του ξεκίνησε από ομάδες όπως η SSV Ulm 1846 (Γερμανία), η Thannhausen (Γερμανία) και η BC  Aichach (Γερμανία).Στη συνέχεια έπαιξε για την KSK Beveren του Βελγίου, την F91 Dudelange (Λουξεμβούργο), την Β. Neunkirchen (Γερμανία), την SV Mehring (Γερμανία), την UN Kaerjeng (Λουξεμβούργο), την CS Grevenmacher (Λουξεμβούργο) και την VfR Aalen (Γερμανία), ενώ η φετινή σεζόν τον βρήκε πρώτο σκόρερ με την φανέλα της Eintracht Trier της Γερμανίας.

 

Ο Σκάλα μίλησε αποκλειστικά στο site μας για την καριέρα του, για τα ταλέντα που ξεχωρίζει και πιστεύει στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και για τα καμπ που διοργανώνει με τον Ηλία Καρακώστα.

 

1) Νιώθεις γεμάτος από την σπουδαία και μεγάλη καριέρα σου στο χώρο του ποδοσφαίρου;

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ικανοποιημένος από την καριέρα μου, απ’ όσα πέτυχα και σίγουρα αυτό που θα με σημαδεύει είναι πως δούλεψα πολύ σκληρά και ολομόναχος, ενώ είμαι περήφανος που η εξέλιξη μου εξαρτήθηκε από τον ίδιο μου τον εαυτό».

2) Ποιος είναι ο αγώνας που σου έχει μείνει χαραγμένος στο μυαλό;

«Ένα παιχνίδι που θα μου μείνει αξέχαστο, είναι όταν ήμουν 18 ετών και φορούσα τη φανέλα της Ούλμ (2008-09).Πέρασα αλλαγή στο 88ο λεπτό στο ματς απέναντι στην Καρλσρούη (1-1) και σκόραρα με ανάποδο ψαλίδι (90′).Πέτυχα το καλύτερο γκολ του μήνα στη Μπουντεσλίγκα και σίγουρα αυτό το ματς και αυτό το γκολ, θα βρίσκονται για πάντα στην ψυχή και το μυαλό μου».

3) Τι στοιχεία πιστεύεις πως πρέπει να έχει ένα νέο παιδί για να πραγματοποιήσει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα;

«Σκληρή δουλειά, πειθαρχία, συγκέντρωση, πείσμα και σίγουρα ένας μέντορας – μάνατζερ -personal trainer δίπλα στον ποδοσφαιριστή.Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι ο χαρακτήρας και τα πνευματικά χαρακτηριστικά, ώστε να πιστέψει στις δυνατότητες του μέσω της δουλειάς και της κατεύθυνσης».

4) Υπάρχουν στα χρόνια μας ταλέντα που ξεχωρίζεις στο Παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα;

«Ο Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Χάαλαντ της Ντόρτμουντ και ο Τίλεμανς της Λέστερ, όπως επίσης και αρκετά ακόμα ταλέντα που γνωρίζω, τα οποία έχουν προοπτική να κάνουν καριέρα, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστοί.Γι’ αυτά τα παιδιά δουλεύω συνεχώς, ώστε να τα αναδείξω».

5) Κώστας και Χρήστος Καρακώστας.Θέλουμε να μας μας πεις την άποψη σου για το ταλέντο και την εξέλιξη των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών.

«Καταρχήν των Κώστα & τον Χρήστο τους γνώρισα ως συμπαίκτες στην TuS Koblenz.Εγώ ήμουν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και αυτά τα παιδιά ήρθαν από την Ελλάδα στην U19 της ομάδας.Ερχόντουσαν καθημερινά στις προπονήσεις και έτσι διέκρινα τον χαρακτήρα τους και την κουλτούρα τους, η οποία ταιριάζει με τη δική μου φιλοσοφία και από εκείνη τη στιγμή που ξεκίνησα την εταιρία μου στο sports management και στην εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών, τους κάλεσα (ενώ βρισκόντουσαν στην Ελλάδα) να τους εκπροσωπήσω γιατί πιστεύω πολύ σε αυτά τα δύο παιδιά.

Για τον Κώστα Καρακώστα, θεωρώ πως είναι απίστευτα εξελίξιμος ποδοσφαιριστής και πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας ολοκληρωμένος τερματοφύλακας.Πιθανό να μη πιστεύει κανείς σε αυτόν, αλλά εγώ πιστεύω ακράδαντα πως θα κάνει μεγάλη καριέρα.

Όταν βλέπω τον Χρήστο Καρακώστα, πιστεύω πως είναι ένας νέος Λεβαντόφσκι.Τα προσόντα του, τα φυσικά του χαρακτηριστικά, όπως και τα δύο του πόδια που είναι εξίσου εξαιρετικά.Είναι απίστευτα δυναμικός και τεχνίτης και θεωρώ πως τα επόμενα χρόνια θα κάνει το μεγάλο μπαμ στη Μπουντεσλίγκα.

Πιστεύω πως σύντομα και οι δύο με τις εμφανίσεις τους στο πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου, θα κληθούν στην Εθνική Ελλάδας και στο μέλλον μπορούν να αποτελέσουν βασικά στελέχη της ομάδας, αλλά πιστεύω πως και όλη η Ευρώπη θα μάθει σύντομα για το ταλέντο και την αξία τους».

6) Ποιοι είναι οι βασικοί σας στόχοι, με τα Καμπ που διοργανώνετε με τον Κύριο Ηλία Καρακώστα;

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ